38. kolo
01.06.2013 21:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Rayo Vallecano - Athletic Bilbao 2:2

Remízou 2:2 se se sezonou rozloučily týmy Raya a Athleticu, domácí tak končí letošní ligový ročník na osmé příčce, Baskové se umístili na dvanácté pozici. Rayo poměrně brzy vedlo, hosté ale dokázali dvěma góly kolem poločasové přestávky otočit výsledek ve svůj prospěch, poslední slovo však měl domácí Piti.

Athletic začal aktivně a v sedmé minutě měl obrovskou možnost dostat se do vedení, když se v pokutovém území krásně uvolnil Ibai Gómez, zakončil ovšem jen do levé tyče Rubénovy brány. Hostům navíc už v desáté minutě výrazně přistřihl křídla útočník Aduriz, jenž si stihl vykoledovat druhou žlutou kartu a musel předčasně pod sprchy. Trvalo to jen devět minut a Rayo přesilovou hru využilo, když ze standardní situace přesně nacentroval Carlos a hlavička Vásqueze skončila v síti.

Oslabené Bilbao rozhodně nehodlalo sklidit zbraně a úporně bránit, místo toho stále bylo aktivní a vyrovnat mohl De Marcos, jenže jeho dobře mířený pokus famózně vyškrábl Rubén mimo tři tyče. V jednatřicáté minutě už to hostům vyšlo, a zase u toho byl talentovaný Ibai. Ten dostal výborný pas za obranu, připravil jasný gól před prázdnou branku Susaetovi a bylo srovnáno.

Také do druhého dějství vstoupili Baskové fantasticky. Museli sice nejprve přežít šanci Domíngueze, jenž pálil akrobaticky nad břevno, ale ve čtyřicáté osmé minutě už sami podruhé udeřili. Míč zatáhl po pravé straně De Marcos, centrem našel nikým nekrytého Aurtenetxeho a v deseti hrající Athletic vedl. V tu chvíli zase pořádně přitlačilo Rayo a poměrně brzy také srovnalo. Arbillobu šanci ještě zlikvidoval s vypětím všech sil Iraizoz, Piti však měl až příliš snadnou pozici na to, aby minul.

Po vyrovnání byly evidentně s bodem spokojeny oba týmy, a tak se do konce zápasu už nic moc zajímavého nedělo. Rayo končí osmé a o jeho budoucnosti bude v nejblížších dnech rozhodovat UEFA, je totiž možné, že si domácí zahrají příští rok Evropskou ligu. Dvanáctý Athletic na něco takového letos rozhodně pomýšlet nemůže...

Autor: Michal Hruška

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Veselac

1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele