5. kolo
23.09.2012 16:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Levante UD - Real Sociedad 2:1

Pozdní branka čerstvé posily Obafemiho Martinse rozhodla o vítězství Levante nad Realem Sociedad v poměru 2:1. Sociedad tak ani na třetí pokus nedokázal přivézt z venkovního prostředí body, přestože ještě po hodině hry vedl.

Obafemi Martins, bývalý útočník Interu Milán či Newcastlu, sotva v pátek stihl završit svůj přestup z Rubinu Kazaň, a už o dva dny později začal splácet důvěru svého nového zaměstnavatele. Pouhých 41 minut na hřišti v druhé půli stačilo k tomu, aby nigerijský forvard vstřelil svou první branku v Primera División. Jeho nástup na hřiště urychlil gól hostí z kopačky Davida Zurutuzy, který v 70. minutě dokázal smazat José Barkero z pokutového kopu. V samotném závěru utkání pak obrat dokonal Martins a pozvedl tak Levante z nelichotivé patnácté příčky o sedm míst výše.

Do začátku utkání vstoupili domácí skoro stejně přesvědčivě, jako při čtvrteční výhře nad Helsingborgem v Evropské lize. Po pěti minutách hry trefil Iborra volej jen těsně nad. O další čtyři minuty později měl klub z Valencie velkou smůlu, to když Barkero vypustil z hloubi šestnáctky utěšenou pumelici, která však skončila pouze na konstrukci Bravovy branky. Sociedad odpověděl šancí z 18. minuty, v níž se ocitl Carlos Vela. Bývalý hráč Arsenalu točil šikovně svůj pokus zdálky, ale opravdový úspěch zaznamenala až střela Zurutuzy pět minut nato. Španělský záložník sebral na hranici pokutového území míč a prudce jej vyslal do pravého dolního rohu.

Do poločasu se na skóre už nic neměnilo. O přestávce Juan Ignacio Martinez poprvé šáhl do sestavy a nasadil Obafemiho Martinse za Iborru, který pravděpodobně kvůli velkému horku začal během pauzy ztrácet vědomí. Po změně stran nejprve v 57. minutě znovu zahrozil Vela, jehož střelu zpoza šestnáctky skvěle vychytal Munua. Vyrovnání se domácí dočkali až 20 minut před koncem poté, co Inigo Martinez fauloval v pokutovém území El Zhara a nařízenou penaltu s přehledem proměnil Barkero. O čtvrt hodiny později pak bylo dílo obratu dokonáno. Martins dobře zpracoval míč uvnitř velkého vápna a pozemní střelou dokázal pohotově překonat Brava.

Po zápase však zastínila konečný výsledek zpráva o úmrtí jednoho z domácích fanoušků na infarkt. 82letému držiteli permanentky se na místě snažil pomoci i lékařský personál Realu Sociedad, přesto mu po převozu do nemocnice srdce vypovědělo službu definitivně.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
RS

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele