11. kolo
11.11.2012 21:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Levante UD - Real Madrid 1:2

Álvaro Morata zachraňoval výhru Realu na půdě Levante, když v posledních minutách zápasu vstřelil gól na 2:1. Celé utkání vydatně pršelo a terén připomínal spíše bazén než trávník pro vrcholový fotbal. V prvním poločase trefil kdo jiný než Cristiano Ronaldo, v 62. minutě vyrovnával Ángel.

Nedělní počasí ve Valencii nebylo zrovna fotbalové, neboť hustě pršelo, a tak to vypadalo, že se zápas odloží. Rozhodčí ale nakonec nechal vběhnout hráče na trávník a nechal je dohrát až do konce. Podmínky to ale vůbec nebyly ideální. Balón uskakoval, nebo se naopak zastavoval v kalužích, čímž ničil i vytvářel nečekané šance obou týmů.

Ještě složitější to pak měl Cristiano Ronaldo, hned v úvodu inkasoval úder loktem a s roztrženým obočím dočasně opustil trávník, o poločasové přestávce pak musel dokonce ze zápasu odstoupit definitivně.

Do prvních šancí se dostali Papakouli Diop, Juanlu a Xabi Alonso, ale ani hráči Levante ani záložník Realu nemířili přesně a netrefili bránu. První gól zápasu padl ve 21. minutě, kdy Alonso zahrával přímý kop. Jeho centr se snesl na hlavu bránícího Davida Navarra, který míč odhlavičkoval přímo na nikým nestřeženého Cristiana Ronalda. Ten si jej zpracoval kolínkem, a pak vystřelil k protější tyči, čímž nedal šanci Gustavu Múnuovi.

José Barkero se poté také snažil trefit z přímého kopu, ale mířil nad, zatímco další Alonsův pokus byl zblokován. Po poločase již na trávník nenastoupil Ronaldo, kterého v sestavě nahradil Raúl Albiol. Levante se hned v úvodu druhé části mohlo radovat z vyrovnání, když Juanlu napřáhl z dálky a Iker Casillas se musel celý vykoupat v nasáklém trávníku, aby dosáhl dlaní na letící míč a vytěsnil ho kolem tyče.

Španělský reprezentační brankář musel zasahovat ještě jednou, když musel chytit točený pokus Josého Barkera. I přes dobrý začátek druhé půle sáhl domácí trenér Ignacio Martínez ke střídání a na hřiště poslal Ángela. A střídání se více než vyvedlo.

Nejdříve se ale do dvou obrovských šancí dostal Real. V obou případech se šance zrodila u rohového praporku, odkud Ángel Di María poslal dva centry do pokutového území. Na ten první si naskočil Pepe a trefil břevno, ten druhý se nakonec dostal až s Sergiovi Ramosovi, jehož následná střela do téměř odkryté brány trefila Diopa a od něj se odrazila opět do břevna.

A oba hráči pak svých nevyužitých šancí mohli litovat, neboť v 62. minutě Levante srovnalo. Přihrávka Barkera byla prodloužena Obafemim Martinsem a míč dopadl přímo na nohu Ángela, který již byl za obranou Realu, a tak mu stačilo udělat kličku Casillasovi a uklidit míč do brány.

O necelých 10 minut později mohl jít Real Madrid opět do vedení. Callejón byl faulován a rozhodčí po menším váhání odpískal penaltu. To mezi domácí hráči vyvolalo doslova zděšení, neboť k faulu došlo před pokutovým územím. Především Juanlu, který to nesl velmi těžce, mohl považovat za spravedlnost, když Múnua vystihl směr Alonsovy penalty a zabránil gólu.

Domácí ale nakonec gól přeci jen obdrželi, a to šest minut před koncem hrací doby, když nikým neobsazený dvacetiletý mladík Morata dopravil hlavičkou do brány Alonsův centr. Martins se ještě snažil vybojovat remízu, a ačkoli se vyhnul ofsajdové pasti, na Casillase byl již krátký. Snažil se mu vyhnout, ale podklouzl, a tak jeho střela mířila mezi diváky stojící za bránou.

Real tak nadále zůstává na třetím místě, přičemž ztrácí pět bodů na svého městského rivala Atlético a osm bodů na vedoucí Barcelonu.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Real si poradi aj s Levante tip 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

beru jakoukoli výhru,protože tohle nebude nic jednoduchýho....Rád bych viděl v základu místo di marii jednoho z dvojice kaká,callejon...Tip 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

No tak to bysme mohli zkusit překkvápko....Levante nejsou žadní nazdárci....2:1 pro domácí.

Reagovat
smazaný uživatel

suhlasim aj s tipom

Reagovat
smazaný uživatel

nekonecna naivita, nemyslim ze Jose nekde prohraje 3x po sobe

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Totálně nehratelné podmínky.. Ronaldo od desáté minuty bez jednoho oka.. To je zápas..

Reagovat
PePiG7

co se stalo Ronaldovi???

Reagovat
smazaný uživatel

to čo ide hať real? nepoviem proti Barce ale proti levante bez utočnííka? no hanba

Reagovat
smazaný uživatel

ty si polochory?

Reagovat
janinho

to myslis vazne alebo sa len hras na hlupeho?

Reagovat
smazaný uživatel

Bože co to ten Pepe předvedl????? :) To bylo jakoby mu někdo tu nohu řezal za živa... Neskutečnej simulant...

Reagovat
ryzskej

Škoda, ke konci jsme je solidně tlačili.

Reagovat
placa

Reagovat
smazaný uživatel

to bolo vodné pólo !!!

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/xv0s4p_levante-1-2-real-madrid_sport?start=1

No docela bahnotek , jinak pěknej loket dostal podle mě ,,5. nejlepší hráč světa"

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele