27. kolo
10.03.2013 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Levante UD - Getafe CF 0:0

Levante prováhalo šanci přiblížit se Evropské lize, když na domácím hřišti nedokázalo porazit hráče Getafe, které se ubránilo velkému tlaku. Diváci se ve Valencii gólu nedočkali, tep jim zrychlily jen dvě nastřelená břevna.

Domácí hráči nedělní zápas naprosto ovládli a zdálo se, že je jen otázkou času, kdy vstřelí úvodní gól, ale to se nakonec nestalo. Žádná z akcí nebyla dotažena do konce, a tak se Levante muselo smířit s hodně hořkou remízou, kterou naopak Getafe bralo všemi deseti.

Velké dík patří brankáři hostů Miguelu Moyovi, který v první půli vychytal dvě vyložené šance Roberta Acquafrescy a Pedra Riose a který ve svých výkonech nepolevil ani v druhém poločase. Italský útočník, který je v Levante na hostování z Bologni, otestoval reflexi Moyi střelou zdálky, ale brankář míč na poslední chvíli vyrazil nohou mimo bránu.

Getafe rychle kontrovalo, ale brankář Gustavo Munúa dokázal vyboxovat míč po střele Jaimeho Gavillána zpoza pokutového území. Moya poté musel předvést další zákrok při druhé šanci Acquafrescy, ale na střelu Pedra Lópeze již dosáhnout nedokázal. Gól ale napadl, neboť tvrdá střela skončila pouze na břevně.

Rios měl poté lépe naložit s krásným centrem od Michela, neboť míč odhlavičkoval přímo do náručí brankáře hostí, ale svoji reputaci si trochu napravil v 36. minutě, kdy se dostal k tvrdé střele, kterou Moyu donutil k reflexivnímu zákroku. Levante sice celou první půli Getafe přehrávalo, ale byli to právě hosté, kteří mohli jít těsně před koncem prvního poločasu do vedení. Abdelaziz Barrada se ale nechal unést a domácí bránu přestřelil.

Druhá půle přinesla hned zkraje zranění Riose, a tak se na hřišti objevil bývalý hráč Liverpoolu Nabil El Zhar. Ten se po chvíli pobytu dostal k zahrání rohového kopu a na jeho centr si nejlépe naskočil Acquafresca, jehož hlavička ale neměla gólové parametry.

V 86. minutě zkoušel své štěstí další střídající hráč Marti Roger, jeho střela z hranice vápna ale Moyu příliš nevyděsila. Vítězství na poslední chvíli mohl zařídit Vicente Iborra. Alexis poslal centr z přímého kopu do pokutového území, kde se k míči dostal Juanlu. Ten místo střely posunul míč na Iborru, který to ale nečekal, a tak se nezmohl na nic lepšího než na střelu do břevna. Body se tak dělily a ani jeden z týmů se výrazně neposunul k evropským pohárům.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, marca.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

28:1

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně že bude 88

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele