13. kolo
25.11.2012 21:00 CET
0 : 4
(0:0)

Reportáž

Levante UD - FC Barcelona 0:4

Ve 13. kole La Ligy Barcelona zničila Levante, když se v rozmezí patnácti minut trefila hned čtyřikrát. Kanonádu započal ve 47. a 52. minutě Messi, na jehož trefy navázal v 57. minutě Iniesta, který předchozí dva góly připravil, a v 62. minutě Fábregas opět za asistence Iniesty. Levante nedokázalo dát čestný gól ani v závěru zápasu z penalty.

První poločas žádné góly nepřinesl a i na vyložené šance byl skoupý. Barcelona sice držela míč na svých kopačkách, jak je jejím zvykem, ale přes skvěle fungující obranu domácích se ne a ne prosadit. Naopak Levante podnikalo rychlé výpady do nezformované defenzívy hostů a právě z jedné také akce mohl padnout první gól utkání. Ve 13. minutě totiž zpoza pokutového území vypálil tvrdou střelu José Barkero a Valdés měl plné ruce práce s tím, aby střelu směřující přesně pod břevno vytáhl nad bránu.

O minutu později přišel další zajímavý okamžik, když si Dani Alvés nejspíše udělal něco se svalem a musel střídat. Na hřiště místo něj vběhl mladík Montoya, což znamenalo, že od té chvíle prošla celá jedenáctka na trávníku barcelonskými mládežnickými kategoriemi. To je úkaz, který ve velkoklubech není jen tak k vidění. Další zajímavou perlou byl fajn, že kromě Messiho, byli všichni barcelonští španělského původu.

Ve 22. minutě se hosté konečně dostali k první větší šanci, když si za pokutovým územím vzal míč Messi a neváhal vystřelit. Jeho rána ale proletěla těsně kolem pravé tyče. 38. minuta přinesla velmi zajímavou situaci, když se přímo před Valdésem zjevil nikým nestřežený Obafemi Martins, který ale nedokázal míč trefit hlavou, a tak promeškal velkou příležitost. Gól by ale možná nebyl uznán, neboť nigerijský útočník stál na pomezí ofsajdu.

O čtyři minuty později předvedla Barcelona rychlou akci plnou přihrávek a patiček, po které Jordi Alba přihrál do pokutového území, ale domácí Bueno rezolutně odkopl míč do zámezí. Z následného rokového kopu hlavičkoval Piqué, ale opět mimo bránu. Minutu na to proběhla téměř identická situaci, kdy pro změnu odvracel Navarro, ale tak nebezpečně, že z toho byl málem vlastní gól.

Pokud první zápas nenabídl až tolik vyložených šancí, natož pak gólů, o druhém to tvrdit nelze. Hned dvě minuty po začátku druhé půle totiž Andrés Iniesta vymyslel neuvěřitelnou kolmici mezi třemi obránci na rozběhlého Messiho, který následně ladně přehodil brankáře Múnuu a byl z toho úvodní gól zápasu.

A o pět minut později byl stav již 0:2. Tentokrát Iniesta vběhl a do pokutového území a míč vrátil za sebe, kde byl opět připravený Messi a i tentokrát pohotovou střelou překonal Múnuu. A aby těch gólů během deseti minut nepadlo málo, tak si v 57. minutě vzal míč opět Iniesta a tentokrát nevymýšlel žádné geniální přihrávky a prostě napálil míč pod břevno levantské brány.

A za dalších pět minut to bylo 0:4. Opět u toho nemohl chybět Iniesta, který předložil přesnou přihrávku Fábregasovi. Ten udělal rychlou kličku Múnuovi a z ostrého úhlu dokázal dopravit míč do brány i přes padajícího obránce. Levante už asi nemohlo pomýšlel na bodový zisk, přesto po chybě v obraně Barcelony mohl Obafemi Martins v úniku snížit, ale Valdés jeho nepříliš tvrdou střelu dokázal zkrotit.

Pedro poté mohl zvýšit na 0:5, ale nemířil přesně, ale v 70. minutě dostal druhou šanci, kdy Messi nechtěl za každou cenu vstřelit hattrick a radši přihrál lépe postavenému spoluhráči, který se ale ani napodruhé nedokázal prosadit. V 87. minutě domácí zahrávali ještě penaltu, ale ani tu se Barkerovi nepodařilo proměnit, čímž dokonal katastrofický poločas svého týmu.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (30)

Přidat komentář
Honza Matoušek

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

žoldácí z barcelony

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

naser si, do huby!

Reagovat
smazaný uživatel

??? to snad ne.... barceloně můžeš vyčítat kdeco, ale že by byli žoldáci... se svou mládežnickou základnou... v porovnání s ostatními velkokluby...

Reagovat
pavel.fotbal

Jsi ubožák !!!

Reagovat
smazaný uživatel

1-4

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona po prvy raz prehra 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

2:4 prvy gol Messi

Reagovat
ryzskej

Tady to je jasné - 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

nic není jasné Barca má Messiho, který dokáže rozhodnout zápasy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

?

Reagovat
smazaný uživatel

Jen k preview a sestavě resp. lavičce a marodce Barcelony. Adriano už je v nominaci, naopak určitě si nezahraje Villa, kterého trápí kotník.

Reagovat
smazaný uživatel

Lidi..a v televizi to bude na jakým programu nevíte ? :)

Reagovat
smazaný uživatel

Sport2?

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sledoval jsem bez jedinýho zápasu, zatim všechny zápasy Barcy a musím říct, že dnešní zápas byl asi nejlepší, který jsem od Barcy viděl. Takovou dominanci, nad týmem, kterej úřaduje v EL a kterej celkem slušně hraje i v lize jsem tedy nečekal.

Iniesta? Pokud by neměl Zlatý míč vyhrát Messi, tak bych ho dal jemu!

Protože to, co on předvádí na hřišti, předvádí možná tak vymyšlení hráči ve fifě :) Jeho práce s balonem a přesnost přihrávek a jejich načasování, to je prostě pohádka...Myslím si, že Iniesta s Messim jsou o parník jinde, než je Ronaldo. Bohužel je to tak, Messi, Iniesta, Ronaldo nejlepší hráči světa, v pořadí v kterém jsem psal.

Bohužel pro REAListy Ronaldo ani na jednoho z našich hráčů nemá...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda, kazdopadne polocasova nula byla nadejna. Iniesta v kanadskym bodovani 1+3, pekna prace

Reagovat
roberos

Messi je o třídu nad Ronaldem - ten se snaží často střílet a pořád si žádá míč než dá gól to je střel navíc ty jeho přešlapovačky jsou na nic nikoho neobejde, Iniesta je brilatní ale měl by víc zakončovat a dávat víc branek a Messi je už 5 let nejlepší hráč na světě už když V roce 2008 dostal Ronaldo zlatý míč tak byl lepší !

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

v tom osmém roce to Ronaldo dostal zaslouženě. On tehdy dal spršku gólů, snad 44 v Manchesteru a vyhrál LM. I když tohle ani já úplně neberu - je to individuální ocenění, tak na té výhře v LM měl velký podíl. Od té doby je ale Messi o parník, ne-li dva před ním. Nemělo by být pohyb o jeho další výhře v GB, ale bojím se, že mu to nedají jen proto, aby to měl někdo jiný. Každopádně o tom, kdo je nejlepší, by nemělo být sporu.

Reagovat
smazaný uživatel

Barca krásně ,íří za titulem Real má K.O.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Barca letos vyhrale ligu bez jediné porážky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele