25. kolo
25.02.2013 21:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Levante UD - CA Osasuna 0:2

Dvě branky v poslední pětiminutovce rozhodly o vítězství Osasuny na hřišti Levante. Výhra 2:0 je jen důkazem skvělé formy baskického klubu, který se ziskem desíti bodů z posledních čtyř zápasů vzdaluje mílovými kroky od pásma sestupu. Oba góly vstřelili střídající hráči, konkrétně Masoud Shojaei a Kike Sola.

Zatímco Osasuna v pravou chvíli obrací nepovedenou sezonu vzhůru nohama a vyšvihla se již na čtrnáctou příčku, Levante směřuje přesně opačným směrem. Obhajoba šestého místa z loňské sezony se zdá čím dál víc nedostižnou, vždyť klub z Valencie získal z posledních sedmi utkání jen čtyři body. Momentální desáté místo je tak především důsledkem příšerné formy z posledních týdnů.

Levante přitom do zápasu vstupovalo posilněné kvalifikací do osmifinále Evropské ligy a hodlalo na ni navázat domácí ligovou výhrou. Úvod utkání navíc vypadal slibně - už v šesté minutě měl gól na kopačce Obafemi Martins, v cestě mu však stál výtečný zákrok Andrése Fernándeze. O deset minut se opakoval tentýž souboj, znovu ve prospěch hostujícího brankáře. Na druhé straně se nechtěl nechat zahanbit ani Keylor Navas, jenž skvěle konečky prstů vyrazil nad branku Cuevasovu střelu zpoza šestnáctky.

Oba týmy ještě před přestávkou projevily značnou snahu vstřelit úvodní gól a zvláště domácím chybělo jen trochu štěstí, když Sergio Ballesteros nastřelil zblízka tyčku. Rovnováhu v počtu trefených konstrukcí brány znovu nastolil Alejandro Arribas, jenž v 58. minutě zamířil do břevna Navasovy svatyně. Ten pak musel čelit další střele, tentokráte z kopačky Armenterose, s níž si znovu poradil.

Už se zdálo, že utkání skončí bezbrankovou remízou, jenže íránský reprezentant Masoud měl dvě minuty před koncem základní hrací doby jiné plány. Po pouhých šesti minutách na hřišti prolomil skóre krásnou ranou, již zakroutil přesně do horního růžku. Když pak ve čtvrté minutě nastavení přidal druhý gól další náhradník Sola po přihrávce Armenterose, bylo o výsledku definitivně jasno.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
ryzskej

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Levante je v dobre pohode a s Osasunou si poradi.. 1:0

Reagovat
hradec

Levante 2:1 Osasuna

Reagovat
Frick

Bože, to jsou cocoti. Doma se gólem z 88. minuty neprohrává...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele