18. kolo
05.01.2013 16:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Levante UD - Athletic Bilbao 3:1

Velmi zajímavý zápas se dnes odehrál ve valencijské oblasti, domácí Levante tam totiž přehrálo Athletic 3:1 a pomohlo si tak už na šestou pozici ligové tabulky. Baskové se sice už v šesté minutě ujali vedení, ještě do poločasu ale domácí dokázali vývoj zápasu otočit, celé druhé dějství navíc hráli proti deseti mužům. Dvacet minut před koncem navíc přišla pojistka vítězství Levante...

Začalo se pořádně zostra, na nic se nečekalo, diváci se sotva stačili usadit a už z dálky nebezpečně pálil hostující Muniaín, Munúa si však s jeho pokusem dokázal poradit. Pak Iturraspe chytře zkoušel vysunout do samostatného úniku Adurize, proti němu ale skvěle zasáhl Navarro. Třetí pokus už ovšem Athleticu vyšel. Běžela teprve šestá minuta, když Iraola se Iraola po výborném pasu dostal za domácí obranu, z pravé strany odcentroval do vápna a nabíhající Aritz Aduriz hlavou uklidil míč k tyči.

Levante se postupem času oklepávalo z úvodního náporu soupeře, po čtvrthodině hry pak už mohlo být vyrovnáno. Zpoza velkého čtverce střílel Roger a Iraizoz se pouze ohlédl, aby si následně mohutně oddychl poté, co balón proletěl těsně vedle jeho pravé tyče. Uběhla jen další jediná minuta a Roger mohl srovnat s Athleticem krok znovu, tentokrát mohl využít výborného centru z levé strany, jenže tváří v tvář Iraizozovi selhal.

Zasloužený gól domácích nakonec přišel v šestadvacáté minutě, to El Zhar posunul merunu do běhu Lellovi, ten se s ničím nerozpakoval a z úhlu překvapil hostujícího brankáře natolik, že bylo srovnáno. Krátce před poločasem navíc fauloval Laporte unikajícího Rogera, který už mířil do velké šance, a stoper baskického celku uviděl rovnou červenou kartu. Nařízenou standardní situaci ještě nevyužil Míchel, akce ale pokračovala, k balónu se v šestnáctce dostal Iborra a domácí vedli.

Athletic i v deseti nesložil zbraně a ve druhé půli měl své příležitosti. Tu největší měl zřejmě na kopačce Aduriz, jenž se šikovně zbavil hned dvou soupeřových obránců, Munúu ale neprostřelil. Hostující útočník se do zakončení dostal i o malou chvíli později, to byl ale v mnohem složitější pozici. Na druhé straně mohl rozhodnout Roger, jenže ani on svůj samostatný nájezd neproměnil.

Rozhodnutí přinesla šedesátá devátá minuta. Míchel rozehrál rohový kop, místo klasického centru před bránu ale našel na hraně vápna čekajícího El Zhara, který následně z prvního dotyku vystřelil a bylo to 3:1. Vítězstvý Levante mohl ještě potvrdit Diop, jenže těsně minul, po Herrerově ráně zase zachránila domácí tyč. Spokojenější tak po dnešku jednoznačně mohou být v Levante...

Autor: Michal Hruška

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Levante porazi trapacie sa Bilbao jednoznačne 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 aj keď by som sa rád mýlil

Reagovat
smazaný uživatel

dávám na tiket! :-))

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
freakmarena19

5,0

Reagovat
freakmarena19

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele