32. kolo
20.04.2013 16:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Granada CF - Real Valladolid 1:1

Granada se udržela v jednobodové vzdálenosti od sestupového pásma, když doma jen remizovala s Valladolidem 1:1. Přestože byl andaluský celek lepším, musel se nakonec s dělbou bodů spokojit, neboť musel v závěru dotahovat po překvapivé brance Eberta.

Osmnáct minut před koncem zápasu pak vyrovnával Youssef El-Arabi, ovšem víckrát se již domácím famózního brankáře Jaimeho Jimeneze překonat nepodařilo. Přesto je alespoň remíza vítanou změnou po třech porážkách v řadě. Navíc osmnáctá Mallorca v sobotu rovněž získala bod v utkání s Vallecanem, a tak si i nadále granadští udrželi od ostrovního celku totožný odstup.

Granada přitom do zápasu vstoupila s řádnou vervou. Hned v druhé minutě málem skóroval po rohovém kopu Nolito, a brzy nato dvakrát v zakončení hlavou ztroskotal i El-Arabi. Jaime, jenž se objevil v brance Valladolidu po dlouhé více než šestiměsíční pauze, se ještě do poločasu musel vytáhnout u pokusů Ighala s Ricem. Do šatny mohl přeci jen poslat domácí do vedení aktivní El-Arabi, jenže svou ránu zpoza šestnáctky zatočil těsně vedle pravé tyčky, a tak Valladolid do přestávky i se štěstím udržel bezbrankový stav.

Po změně stran se hra nijak zvlášť nezměnila. Granada měla nadále více ze hry, avšak první branka přesto padla na druhé straně. Ebert se postavil k přímému kopu z dobrých sedmadvaceti metrů a prudkou ranou nedal brankáři Robertovi šanci zasáhnout. Ani to ale domácí nepoložilo, naopak ještě navýšili obrátky a hnali se všemi silami za vyrovnáním. V 69. minutě sice Ighalo dostal míč do sítě, ovšem jeho gól nebyl uznán kvůli postavení mimo hru. Tři minuty nato se však domácí přece jen dočkali.

Střídající Buonanotte poslal perfektní přihrávku El-Arabimu, jenž byl v pokutovém území Valladolidu trestuhodně neobsazený. Marocký kanonýr se ani nemusel obtěžovat s pořádným výskokem a s přehledem umístil míč do dolního rohu a konečně po několika selháních překonal bezmocného Jaimeho. Ani vyrovnání samozřejmě domácím nestačilo, závěr utkání se hrálo téměř pouze na polovině Valladolidu. Jenže ani Mainz, ani Aranda již vítězný gól nepřidali, a tak se Granada musí spokojit pouze s remízou 1:1, která ji nadále poutá nebezpečně blízko k sestupovým příčkám.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Taky tipuji výhru Valladolidu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele