16. kolo
15.12.2012 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Granada CF - Real Sociedad 0:0

V posledních třech vzájemných zápasech Granady s Realem Sociedad padly vždy nejméně tři branky, dvakrát dokonce hned pět, tentokrát však v zápise o utkání nefiguruje ani jeden jediný úspěšný střelec. A nutno poznamenat, že bezbrankový stav se urodil naprosto po zásluze, v Andalusii se nehrál nikterak zajímavý fotbal.

Pro domácí remíza znamená, že se dostali minimálně do zítřka na nesestupové pozice, momentálně jsou sedmnáctí a jsou tedy posledními, kdo by se v tuto chvíli zachránil mezi španělskou elitou. Hosty zase získaný bod drží v první polovině tabulky, z aktuální osmé příčky však ještě zítra mohou spadnout níže.

Granada už v pátém ligovém utkání v řadě nedala gól, což tak trochu vypovídá samo o sobě. Změnit na tom něco mohl už poměrně brzy útočník Ighalo, jenž si naběhl do šestnáctky na přízemní centr Beníteze, z prvního dotyku však pálil nad břevno. Na druhé straně zase pálil Xabi Prieto, nedokázal ovšem svůj pokus umístit natolik, aby na něj Roberto nedosáhl.

Erreala postupně přebírala otěže zápasu do svých rukou a snažila se tak protáhnout svou sérii soutěžních duelů bez porážky na sedm, k čemuž mohl udělat pořádný krok Ifran, z hranice šestnáctky ale pálil těsně mimo. Vypadalo to jako zázrak, že skóre stále zůstává 0:0, když Vela svým centrem našel ve vápně nabíhajícího Ifrana, proti němuž zcela zázračně zakročil Roberto.

Ani po přestávce se obraz hry nezměnil a Sociedad se snažil dobývat domácí branku, jenže neúspěšně. Neprosadil se totiž ani Zurutuza, jehož tvrdou ránu Roberto vyrazil a k dorážce nepustila Velu dobře dostupující obrana. Illarramendimu se také nevedlo o nic lépe, když mířil zpoza velkého čtverce vysoko nad. A prakticky z protiútoku mohla ještě udeřit také Granada, když Benírez perfektně vysunul Ighala, ten ale tváří v tvář Bravovi neuspěl. Více by utkání možná slušela nejtěsnější možná výhra hostujícího celku, remíza však nemůže být žádným šokem.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Už by to chcelo vyhru Granada tip 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele