38. kolo
01.06.2013 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Granada CF - Getafe CF 2:0

Nesmělé naděje Getafe na kvalifikaci Evropské ligy se v posledním kole rozplynuly po prohře 2:0 na půdě Granady. Pravdou zůstává, že kvůli dalším výsledkům souběžně hraného kola by madridskému klubu nestačila ani výhra.

K tomu totiž Getafe potřebovalo, aby nezávahala Valencie v zápase se Sevillou. Jenže andaluský celek čtyřmi góly Álvara Negreda zvítězil 4:3 a udržel si tak deváté místo, poslední, které zaručovalo naději na evropské poháry. Všechno však vzalo zasvé již v Granadě, když domácí s přehledem zvítězili a patřičně se rozloučili se sezonou před domácím publikem.

Zpočátku se zdálo, že body mohou putovat na kteroukoli stranu, ale jedna branka v každé půli vždy do sítě hostů nakonec vyústila v pohodlný výsledek ve prospěch Granady. Getafe mohlo žehrat především na mizerné zakončení, kvůli němuž nakonec nevstřelili jediný gól. Jen v první půli selhali Álvaro Vázquez, Pablo Sarabia i Diego Castro, kteří v dobrých příležitostech ani nepřinutili brankáře Fernándeze k zákrokům. Zaměstnanější tak byl Miguel Moyá, který již v desáté minutě musel zakročit proti střele El-Arabiho.

Přitom ohlasy z utkání Sevilly byly v tu chvíli pozitivní, neboť Valencie se ujala brzkého vedení. Jenže první branku viděli diváci v Granadě těsně před půlhodinou hry do sítě Getafe. Postaral se o ni zblízka střelec Nolito a brzy nato se příznivci Getafe dozvěděli i o dvou brankách Negreda, které otočily během několika minut jejich šance na poháry o 180 stupňů.

Po změně stran si domácí udržovali soustavný tlak a krátce po hodině hry zaslouženě navýšili své vedení zásluhou El-Arabiho, který těžil z dobré přihrávky Nyoma. A nebýt skvělého brankáře Moyi, mohl již na 3:0 krátce nato pozměnit skóre Brahimi. V tomto duchu se již nesl celý zbytek zápasu, odevzdané Getafe již nekladlo vážnější odpor a jen díky Moyovi neprohrálo vyšším rozdílem. Výhra 2:0 pro Granadu znamená konečné patnácté místo, Getafe se s letošní sezonou loučí desátou příčkou.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele