6. kolo
30.09.2012 12:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Granada CF - Celta Vigo 2:1

Dva góly v úvodní dvacetiminutovce rozhodly o prvním vítězství Granady v tomto ligovém ročníku. Ani mohutný nápor Celty Vigo v druhém poločase nezměnil nic na tom, že po výhře 2:1 zůstávají všechny tři body na stadionu Los Carmenes.

Guilherme Siquiera zařídil domácím vedení již po jedenácti minutách hry brankou z pokutového kopu. Tím se však brazilský bek nenechal uspokojit a o chvíli později perfektně připravil šanci pro Torjeho, jenž zvýšil na průběžných 2:0. Iago Aspas sice tři minuty nato snížil, ale všechny další pokusy Celty pak jen ztroskotaly na výborně chytajícím Toňovi.

Granada se před zápasem nacházela v sestupovém pásmu se ziskem pouhých dvou bodů z pěti zápasů, ovšem dnes od úvodního hvizdu vypadala celá jedenáctka domácích pevně odhodlaná hodit všechny neúspěchy za hlavu. Hosté nevěděli, kde jim hlava stojí a než se rozkoukali, prohrávali už o dvě branky. Na obou měl podíl Youssef El-Arabi - v 11. minutě to byl on, kdo přihrával Torjemu na hranici pokutového území, což mělo po nešetrném faulu Bellvise za následek penaltu, s jejímž proměněním neměl Siquiera nejmenší problém. O půltuctu minut později pak byl francouzský útočník se stejnou dvojicí spoluhráčů namočený i v druhé gólové akci.

El-Arabi vše nastartoval krásnou patičkou do volného prostoru nalevo pro Siquieru, jehož přesný centr proměnil hlavou Torje. Pro rumunského útočníka to byla první branka v granadském dresu. Odpověď Celty na sebe však nenechala dlouho čekat a již o tři minuty později se Aspas dokázal s přispěním nešťastného Gomezova uklouznutí dostat za obranu a s ledovým klidem překonal Toňa.

Hosté pak neměli daleko k vyrovnání, když Aspasův centr našel osamoceného Augusta Fernándeze, jenže Argentinec ve službách Viga špatně načasoval svou hlavičku a míč nakonec trefil nekontrolovaně svým ramenem mimo tři tyče. Celta v druhé půli pokračovala v tlaku a stejně jako v minulém kole proti Barceloně byli i tentokrát granadští vděční brankáři Toňovi, jenž předváděl prvotřídní zákroky.

Bývalý gólman Racingu Santander nejprve vyrazil hlavičku Aspase nad svou bránu, pak reflexivně nohama zablokoval opět Aspasovu střelu zblízka. Když už byl brankář domácích překonán, zaskočil některý z jeho spoluhráčů. Tak tomu bylo v případě Parkovy hlavičky, kterou tečoval Gomez tak, že prošla těsně vedle tyče. Na druhé straně mohl definitivně domácím zaručit tři body El-Arabi, ovšem i Javi Varas si v brance počínal suverénně a nohou jeho střelu vyrazil.

Posledních deset minut hry měl dvakrát blízko k vyrovnání Park Chu-Young. Jihokorejský útočník, který je v Celtě na hostování z Arsenalu, nejprve těsně minul po obtížné přihrávce Toniho, o pár momentů později však už mířil správně. Jeho technická střela z 88. minuty měla gólové parametry, to by však v bráně nesměl stát muž zápasu Toňo, který předvedl svůj nejlepší zákrok odpoledne a konečky prstů vytěsnil míč na roh.

Granada si tak může vychutnávat první vítězství v sezoně a posun v tabulce mimo sestupové pásmo minimálně do příštího týdne.

Autor: Martin Kantor / sportinglife.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele