10. kolo
04.11.2012 19:45 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Granada CF - Athletic Bilbao 1:2

Athletic slaví důležité tři body, které veze z Andalusie, kde udolal Granadu. Hosté se ujali rychlého dvoubrankového vedení, které zařídil sám dvěma góly Aritz Aduriz, Granada pak sice po pauze dokázala zásluhou El Arabiho snížit, na více už se ale nezmohla.

Athletic zvítězil na půdě soupeře vůbec poprvé v sezoně, doteď získal při výjezdech jeden jediný bod. Dnes ale začal velice dobře, když se už ve třinácté minutě dostal do vedení. To byl v šestnáctce faulován Aduriz Diakhatém, sám si postavil míč na značku pokutového kopu a chladnokrevně proměnil.

Hostující gólman Iraizoz pak musel vytáhnout dobrý zákrok proti ráně Beníteze, pak už ale podruhé udeřili hosté z Baskicka. Běžela sedmadvacátá minuta, když dostal Aduriz perfektní míč od Ibaie, pokus o vrácení míče hostujícímu záložníkovi se mu sice nevydařil, meruna se však vrátila k noze Adurize a jeho bomba k tyči zdvojnásobila vedení Athleticu.

Ještě do poločasu pak měly oba týmy solidní příležitost skórovat, El Arabi však trefil jen přesně prostor, kde se nacházel Iraizoz, stejně se vedlo na druhé straně i Ibaiovi, jenž nevyzrál na Toňa. Domácí se snažili, vypracovat si vyložené příležitosti se jim však nedařilo. Přesto v padesáté třetí minutě snížili a vrátili se tak zpět do boje o body. To kopala Granada roh, ze kterého sice neudeřila, akce ovšem pokračovala a El Arabi střelou zpoza šestnáctky překvapil Iraizoze.

Další vážnější možnost už ale domácí neměli, a tak blíže skórování byl ve zbytku zápasu Athletic. Nejprve opět úspěšně spolupracovali Ibai s Adurizem, ten však odmítl hattrick a trefil jen tyč. Pak hlavičkoval i stoper San José, jenže minul, v závěru se ještě neprosadili De Marcos a Muniain, a tak skóre zápasu zůstalo nezměněné, Athletic zvítězil 2:1.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele