37. kolo
26.05.2013 20:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Getafe CF - Rayo Vallecano 1:2

Po méně záživném prvním poločase se oba týmy z kabin vrátily s naprosto jinými cíli. Nasazení, bojovný výkon a drama až do závěrečných vteřin utkání - to vše se odehrávalo dnes večer na stadionu Alfonsa Pereze.

Pro oba týmy je možná boj o evropské poháry uzavřenou záležitostí, to jim ale nebránilo v atraktivním střetu. Po jeho dlouho očekávaném a napínavém konci se raduje Rayo Vallecano, děkovat však může hráči soupeře. Vlastní gól si totiž před závěrečným hvizdem vstřelil Diego Castro.

V úvodu utkání se jako aktivnější jednoznačně jevil tým domácího Getafe. Celek z předměstí Madridu se prosazoval rychlými kombinacemi, které často vedli zadáky soupeře k faulům. Po jednom z nich musel brankář Rubén vyběhnout z brány a vyboxovat míč mimo pokutové území. Ani Vallecano se nesnažilo pouze bránit a s přibývajícím časem se jeho akce stupňovaly. Brankáři Moyovi ale často pomáhala nepřesnost hostujících útočníků a těžší zákrok v prvních deseti minutách nepředvedl.

Obrany obou týmů se činily, první vážnější zákrok Rubéna byl k vidění po půl hodině hry, kdy si míč na silnější nohu navedl Míchel a tvrdě vypálil. Getafe se pokoušel zaskočit obranu svého soka a často se mu to dařilo. Na přesný pas za obranu si naběhl záložník Pedro Leon a dostal možnost otestovat brankáře Rubéna tváří v tvář. V posledních okamžicích jeho běhu si však obranné povinnosti splnil Jordi Figueras a míč mu čistě odebral.

Krátce po začátku druhého poločasu se už skóre zápasu měnilo. Ve prospěch domácích nahnul misky vah rohový kop Getafe, který do sítě brankáře Rubéna poslal Rafa. Domácí obránce předskočil svého strážce a pověsil se do vzduchu - 1:0.

To nemuselo být ze strany Getafe vůbec vše - do další velké šance se dostal Pedro Leon. Dnes se mu ale souboje s brankářem Rubénem nevedly. Kdyby proměnil, asi by se vývoj zápasu odehrával pod taktovkou jeho spoluhráčů. Takto mohl Leon jen sledovat, jak si na kolmici za obranu naběhl Alejandro Domínguez a po kličce brankáři Moyovi zakončil do prázdné brány!

Po vyrovnávací trefě bývalého hráče Rubinu Kazaň překvapivě tempo hry upadlo a po dobu asi patnácti minut jsme sledovali mnoho nepřesností. Správný rytmus dala utkání až poslední desetiminutovka. Po sérii rohových kopů se k míči dostalo postupně hned několik hráčů domácího týmu, ale ani jeden z nich na brankáře Rubéna nevyzrál. Rayo Vallecano tedy přečkalo závěrečný nápor a samo se dostalo do útoku. A to velmi úspěšného, protože před dotírajícím Delibašićem zahrál Diego Castro míč jen do vlastní brány. Dobře rozehraný zápas tedy Getafe kuriózní brankou ztratilo, Rayo se naopak raduje.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele