32. kolo
21.04.2013 12:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Getafe CF - Espanyol Barcelona 0:2

Oslabené Getafe padlo na vlastní půdě, tři body si odváží barcelonský Espanyol. Výhře hostů napomohlo i dvojnásobné vyloučení domácího výběru, hřiště z karetních důvodů předčasně opustili Borja a Fernández.

Souboj sousedů v tabulce zvládli lépe hosté. Ti využili vyloučení Borjy a Fernándeze v začátcích druhé půle. O branky se postarali Joan Verdú a po vyloučení Fernándeze skóroval také Christian Stuani.

V prvních pěti minutách padly dvě žluté karty, takže utkání začalo velmi agresivním tónem. Jako první zkusil své štěstí zkušený obránce Joan Capdevila, ale jeho rána neměla gólové parametry. Pozorná obrana hostí zamezila postupu Maného, brankář Cristian Álvarez byl bez práce. Po dvaceti minutách dostal další žlutou kartu Borja, dnes ale nebyla jeho poslední. Velkou šanci domácích spálil po Alcacerově centru Abdelaziz Barrada, takže skóre se neměnilo.

Paco Alcacer hodně zlobil obranu soupeře, po dalším rychlém protiútoku se hnal na brankáře Álvareze, který ale jeho úmysl vystihl a využil špatného zpracování mladého útočníka. Jako první se ale radovali hosté - Sergio Garcia dostal míč do středu, kam si naběhl spoluhráč Joan Verdú a překonal brankáře Jordiho Codinu - 1:0.

Getafe vyrovnalo ještě do poločasu, ale gól Valery kvůli ofsajdovému postavení platit nemohl. Již pět minut po změně stran se situace domácího týmu ještě zhoršila - za ruku obdržel svoji druhou žlutou kartu Borja, takže Getafe dohrávalo bez jednoho hráče. Po velké chybě domácího Lopa se do zakončení dostal zkušený veterán Sergio Garcia, ale jeho pokus nakonec brankář Jordi Codina chytil.

Další velká rána přišla pro hosty dvacet minut před koncem zápasu. Sergio Garcia měl kopačky v další akci, daleko se ale z důvodu faulu nedostal - Fernández protihráče zastavil proti pravidlům a sudí Teixeira Vitienes mu ukázal rovnou kartu červenou. Espanyol využil této nabídky k navýšení náskoku téměř vzápětí. Wakaso Mubarak našel centrem spoluhráče Diega Colotta, který předložil balon Christianu Stuanimu a uruguayský útočník v klidu skóroval - 2:0.

Hosté byli při chuti a devět protihráčů ještě mělo plné kopačky práce - spolupráce Garcii s Verdúem skončila jen těsně vedle tyče brankáře Codiny. To byla také poslední akce zajímavého zápasu, který rozhodla dvě vyloučení. Těch Espanyol využil dokonale a odváží si tři body.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Robík

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele