16. kolo
15.12.2012 16:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Rozhodčí přiřkl Getafe bod proti Osasuně

Je to ztráta? Je to zisk? Velmi rozporuplně budou zřejmě dnešní utkání hodnotit oba účastníci souboje mezi Getafe a Osasunou, skončilo to totiž remízou 1:1. Domácí sice ztratili s v tuto chvíli o deset příček v tabulce hůře postaveným celkem, na druhou stranu však konečnou plichtu zachraňovali až v nastaveném čase z penalty.

Všechny klíčové momenty se udály až v závěrečných dvanácti minutách hry. Nejprve, to běžela sedmdesátá osmá minuta, uviděl červenou kartu hostující Armenteros a do té doby o něco lépe hrající Osasunu odsoudil k boji o bod. Jenže o šest minut později dokázal z ničeho nic z brejku udeřit Kike Sola a vše bylo jinak. Ovšem domácí ještě stihli reagovat, když v nastavení zahrál rukou v šestnáctce Oier a nařízenou penaltu proměnil Castro.

Getafe se v případě plného bodového zisku mohlo minimálně na pár hodin protlačit mezi nejlepší čtyřku španělské ligy, v dnešním utkání však ani na moment takové ambice neukázalo a jako pohárový adept rozhodně nevypadalo. Ani Osasuna nevlétla do zápasu v nikterak pozoruhodném stylu, po úvodním vzájemném oťukávání a jakémsi poznávání soupeře se však postupně zlepšovala, zvyšovala svou aktivitu a přebírala otěže do svých rukou.

V devatenácté minutě také mohli hosté poprvé udeřit, pobídku Nina však dokázal využít Kike Sola jen k nepříliš umístěné ráně, se kterou si dokázal Moyá bez větších potíží poradit, domácí gólman pak vyrazit také dalekonosný pokus Armenterose. Madridský celek odpověděl v prvním poločase jen jednou, zato hned pořádně. Bylo to už krátce před přestávkou, když dostal perfektní pas za obranu Álvaro, obešel i gólmana Andrése, jeho zakončení do opuštěné branky ovšem dokázal neuvěřitelným způsobem odvrátit dobíhající stoper Arribas, dorážka Leona pak mířila vysoko nad.

Do druhé půle už ale opět vstoupili lépe připraveni hosté a krátce po návratu ze šaten dvakrát pořádně zahrozili. Nejprve hlavičkoval po rohovém kopu Nino a donutil Moyu k famóznímu skoku k tyči, pak chyboval v rozehrávce Abraham a domácí brankář se musel pořádně ohánět, aby nepustil do stoprocentní příležitosti Solu. Osasuna byla lepším mužstvem, dvanáct minut před koncem se však zdálo, že přišla o naděje prát se o rozhodující trefu. To byl totiž po zásluze za zákrok na Valeru vyloučen Armenteros a hosté dohrávali v deseti.

Přesto nečekaně dokázali skórovat jako první, když domácím ukradl míč Kike Sola, jednoduchou kličkou se s ním dostal až do vápna a chytrou střelou kolem Moyi otevřel střelecký účet zápasu. Domácí na odpověď zdánlivě neměli, a to když viděl hlavní rozhodčí Fernando Teixeira Vitienes, jakoby se ve spolupráci se svým asistentem s týmem z předměstí Madridu slitoval a dovolil mu získat alespoň bod. Po poradě právě s pomezním sudím totiž odpískal pokutový kop za to, že klouzající Oier zblokoval centr Valery svými zády. Penaltu proměnil Diego Castro...

Autor: Michal Hruška

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Marv

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele