34. kolo
05.05.2013 21:00 CET
4 : 2
(1:2)

Reportáž

FC Barcelona - Real Betis 4:2

Až Lionel Messi spasil tápající Barcelonu, která na domácím hřišti málem remizovala s Realem Betis. Dva góly z kopačky Argentince však zažehnaly senzaci a Katálanci zvítězili 4:2. Tím se opět posunuli k zisku ligového titulu.

Barcelona čelila ztrátě bodů, když až do 60. minuty držela pouze remízový stav 2:2. V případě porážky by skončila její třináctiměsíční série domácí ligové neporazitelnosti. Její přerušení nedovolil Messi, který chvíli před vstřelením svého prvního gólu přišel na hřiště.

Domácí si zápas sami zkomplikovali, když nechali Real Betis dostat se do vedení hned dvakrát. O góly se postaral Dorlan Pabon a Rubén Peréz. Na první gól hostí dokázal zareagovat Alexis Sánchez, na ten druhý pro změnu David Villa, který se prosadil hlavičkou ještě předtím, než byl vystřídán právě za Messiho.

Ten dostal svůj tým poprvé do vedení díky skvěle zahranému přímému kopu, a poté přidal ještě jeden, čímž opět posílil tvrzení kritiků barcelonské hry, která říkají, že Barcelona je tým o jednom hráči, na kterém vše stojí a s jehož absencí celý herní projev klesá.

Messiho problémy s hamstringem znamenaly jeho absenci v odvetě Ligy mistrů s Bayernem Mnichov, který se postaral o historicky nejvyšší výhru v semifinále této soutěže. Fanoušci blaugranas doufali, že si jejich tým spraví chuť na Betisu, ale jaké to bylo překvapení, když tempo zápasu udávali hosté.

Betis se dostal do vedení už ve 2. minutě, kdy Alex Martínez hlavičkoval míč a z jednoduché pozice se nemýlil Pabon. Domácí odpověděli v 9. minutě, kdy Andrés Iniesta přesně nacentroval míč na Alexise, který míč jednoduše sklepl do odkryté brány. Villa poté dvakrát otestoval pozornost brankáře Adriána, ten si ale s jeho prudkými střelami dokázal porazit. Nejblíže gólu byl ve 41. minutě Cristian Tello, který ale napálil pouze břevno, od kterého se míč vrátil zpět do hry, aniž by přešel brankovou čáru.

Betis, který ztrácí čtyři body na Evropské příčky, chtěl ještě něco změnit a hned z toho byl gól. Peréz, který je v týmu na hostování z Atlética Madrid, vyslal tvrdou střelu zdálky a Valdés ji nedokázal chytit. Trenér Villanova potřeboval něco změnit, aby opět vyrovnali. To se nakonec podařilo Villovi, který usměrnil hlavičkou do brány centr Daniho Alvése.

Po úspěšném zásahu byl Villa stáhnut a do hry nastoupil Messi, kterému stačilo pouhých 180 sekund na to, aby vstřelil třetí gól domácích. Šlo o střelu z přímého kopu do horního pravého rohu bránu, čímž rozšířil svůj seznam zápasů, ve kterých se trefil, již na 21.

19 minut do konce nabídlo poslední šanci, kdy Iniesta poslal patičkou míč na Sáncheze. Ten nadýchal centr před bránu, kde se opět prosadil Messi. Messi ještě útočil na hattrick, ale to se mu nakonec nepodařilo, a tak zápas skončil vítězstvím 4:2 pro domácí.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, marca.com

Komentáře (29)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5-0 VISCA EL BARCA !!!.

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
boryland

4-1......na titul vo.eeeeéééé.Leoooó hattrick

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 sice psychicky na dne ale idu si po titul

Reagovat
LAM

Trochu poznatků po zápase s Bayernem:

nepomůže že přijde do útoku Neymar a do obrany nějakej kvalitní stoper. ještě jedna věc je třeba.A to změna trenéra a kondičního trenéra.

Vilanova vůbec neví,taktiku nedokáže udělat žádnou což už bylo letost vidět vícekrát a motivat hráče to už vůbec ne.Byl to prostě špatnej krok a sebou ať si vezme toho kodičního trenéra protože tak špatnou fyzičku jsem za poslední roky u Barcelony neviděl.A k tomu ještě to šetření Messiho na ligu,to že ten tým jak to tak vypadá vyhraje ligu je zásluhou hráčů a né Vilanovi ten opravdu za to nemůže(ať děkuje Messimu)snad přijde kvalitní trenér ale toho se bohužel asi nedočkáme.

Teď hlavně dohrát ligu když je tak dobře rozjetá a pak budu doufat že přijde kvalitní kouč kterej z hráčů udělá opět mašinu i LM ne jen PD

Tip:4:1 Messi když odpočíval tak ať si zastřílí.

Reagovat
loki5

Těžko soudit ale zas bych to nehodnotil tak příkře. Villanova se zatím moc neměl šanci ukázat takže teprve uvidíme co v něm je. Na první rok to zas není tak tragické (až na Bayern ale myslím, že to na nou campu po prvním gólu prostě zabalili ). Na kondičce by rozhodně máknout měli jelikož to byla velká slabina. Asi už není tak jednoduché motivovat hráče kteří (většina z nich) už vyhráli co se dalo. Chyběl tam prostě Puyol ten je takové srdce týmu.

Výměna trenéra je myslím hodně předčasná. Uvedu srovnání s Realem kde special one také zrovna nemá moc výsledky i když loni vyhrál ligu. A jaká je to trenérská osobnost a taktik.

Reagovat
LAM

Ted ještě vidim spekulace že by měly odejít Valdes,Vill,Alexis a Abidal.

Tak jestli prodají Alexise a nechají si Pedra tak trenéři a vedení týmu jsou opravdový dementi.(Bože ten Pedro je běhá a nic víc,alexis je daleko platňejsí pro útok).

Reagovat
Robík

K tomu Bayernu,také si myslím,že to zabalili.Ale už po prvním zápase.No a bohužel LAM má pravdu,že ta fyzička pokulhává i hru Barcy už má každý přečtenou.Je třeba změn.Bayern je v současné době asi nejlepší.Ale u mě bude nej BARCA!!! 4:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasný ....ještě v půlce sezony , kdy se lámaly rekordy tak byl Tito nedotknutelnej....najednou nic neumí.....

Rači zůstaňte nohama na zemi a vklidu zase chvíli.....

Tadyto miluju....alexis nezahraje-ven s nim

cesc nezahraje-ven s nim

Barca prohraje-ven s Titem

Barca prohraje o dva goly a víc - konec cyklu

Trapas prostě....trochu důvěry by neškodilo, když už ste takový big fans

Visca el Barca!

Reagovat
smazaný uživatel

Drž hubu, nerozumíš tomu tak nemluv

Reagovat
smazaný uživatel

Aha a ty si ten, kdo mi to vysvětlí?

Nebo mě vynech a pošlete tyhle moudra rovnou na Camp Nou....

Zjevně to bez vás nezvládnou.....

Reagovat
LAM

Bože jak doufám že v neděli už bude Leo ok a bude hrát od začátku(nechápu co je to za zranění že se ho drrží už měsíc)bez něj je to v útočný fázi opravdu strašný.

Reagovat
smazaný uživatel

je to tragedie.. kdyz tym jako barcelona je zavisla tolik na jednom hracovi

Reagovat
LAM

všichni si na to že hraje adává goly a nahrávky tak hrozně zvykli že najednou vůbec nevěděj co hrát

Reagovat
smazaný uživatel

a to je vina koho? "trenera" .. kterej vlastne ani netrenuje ani coachuje.. rekne hrajte jak umite... teda vsechno na messiho.. on si s tim poradi.. to je jedina taktika.. ale vychazelo to skoro celou sezonu.. protoze to maj zazity..

Reagovat
smazaný uživatel

*necoachuje

Reagovat
smazaný uživatel

Hele za Pepka v roce 2011, když jsme vyhráli ligu i LM, tak nestřílel jen Messi, ale i Pedro a Villa dali kolem 20 golů za sezonu. Teďkon je to jenom na Messim a to se musi změnit !

Reagovat
Pharrell

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

No, jde o 7. tým PD, tak sand MEssi sebere odvahu a nebude se schovávat na lavičce jako proti Bayernu

Reagovat
smazaný uživatel

*snad

Reagovat
smazaný uživatel

Barca po ostudné prohře 3-0 s Bayernem se zvedne a zničí Betis 5-0 !!!!

Reagovat
freakmarena19

1:2

Reagovat
Robík

Poločas Ti vyšel

Reagovat
smazaný uživatel

Vidim ten útok v příští sezoně: Tello, Wilfried, Messi

Reagovat
smazaný uživatel

co by delal Bony v Barce blaazne

Reagovat
smazaný uživatel

ja bych dal taky do zakladu: Tello, Neymar, Messi a nahradniky Sanchez, (Deulofeu/Villa), Pedro

Reagovat
smazaný uživatel

No stoji to jenom na Messim co si budem povidat, primak ale zatocil pekne

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/xzmdry_t12-13-j34-liga-bbva-fc-barcelona-4-2-real-betis-rac1_sport#from=embediframe

Vilanova opravdu není trenér do takového klubu jako je Barca, je to nejlepší Guardiolova podržtaška, ale na tuhle úroveň nemá, tak snad se tam objeví nějaké nové jméno příští sezónu...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele