38. kolo
01.06.2013 19:00 CET
4 : 1
(3:0)

Reportáž

FC Barcelona - Málaga CF 4:1

Oboustranná spokojenost. Barcelona sice přehrála Málagu při rozlučce s letošní sezonou jasně 4:1, přesto mohly oba týmy opouštět Nou Camp s pocitem, že splnily to, pro co si přišly. Domácí se výhrou dostali na stobodovou hranici a vyrovnali tak loňský rekord Realu, hosté odjíždějí jako šestý tým Primery a budou doufat v příznivé rozhodnutí UEFA...

Domácí favorit se do svého soupeře zakousl hned od úvodního hvizdu a už ve čtvrté minutě z toho bylo vedení Barcelony. Vše načal Iniesta, jenž nádhernou průnikovou přihrávkou našel rozběhnutého Pedra, ten ještě připravil míč před prázdnou branku Villovi a Nou Camp se radoval poprvé. Uběhlo navíc jen dalších deset minut a Blaugranas své vedené zdvojnásobili, když se tentokrát nádhernou individuální akcí a ještě lepším zakončením představil Cesc Fábregas.

A v šestnácté minutě už bylo víceméně definitivně rozhodnuto. Xaviho centr od rohového praporku hosté odvrátili jen k montoyovi, jenž se opřel do balónu a ten se zastavil až v síti. Málaga o sobě dala poprvé vědět až poté, Toutalanova hlavička ale skončila mimo Pintovu branku. Na druhé straně zase zahrozil Iniesta, jeho skrytý pokus ale Caballero kryl. Po půlhodině hry měli Andalusané svou první čistou gólovou šanci, Baptista ovšem zamířil jen do boční sítě.

Odpovědět mohl prakticky okamžitě Fábregas, jenže místo zakončení zvolil nahrávku a ta byla zblokována. Málaga se po pauze nevzdala a v jednapadesáté minutě se mohla vrátit zpátky do zápasu, Pinto ale zachránil stav 3:0 skvělým zákrokem proti Baptistovi. A navíc přišel protiútok, ze kterého udeřil Iniesta a zvýšil už na 4:0 pro Barcu.

V těch chvílích se hrál zajímavý fotbal plný šancí, tu další Morales, ovšem trefil jen Pinta a Isco zase o centimetry minul šibenici domácí svatyně. Padesátá sedmá minuta nakonec přinesla radost hostujícího celku, to se prosadil Morales a snížil. Stejný hráč pak mohl přidat ještě jednu trefu, jenže těsně minul a v poslední příležitosti zápasu neuspěl ani domácí Pedro. Barcelona zakončila mistrovskou sezonu přesvědčivou výhrou 4:1 a zakončí letošní ročník se ziskem rovné stovky bodů. Málaga je šestá a bude doufat ve zmírnění trestu od UEFA, aby si mohla příští rok zahrát Evropskou ligu...

Autor: Michal Hruška

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
loki5

100 bodů.

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím,že závěrečný zápas dotáhneme do vítězného konce,ať dorovnáme ligový rekord v počtu získaných bodů a získáme rekord v náskoku na druhého v konečné tabulce.

Důležitější je ale abychom novou sezonu odstartovali jako tu starou a neusnuli na vavřínech jako náš soupeř v této sezoně.

Těším se na tu sezonu a věřím,že si budeme dua Messi - Neymar užívat do sytosti.

Visca el Barca!!

Reagovat
smazaný uživatel

3-0 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Barca si jde pro 100 bodů !!!!!

Reagovat
loki5

První půlka ti vyšla

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

http://videa.hu/videok/sport/barca-malaga-highlights-superhighlights.com-ehg3fC2fEF0l8I1h?start=0.964

V první půli to byla Barca kterou všichni známe...až budou hrát Messi s Neymarem, tak už to nebude kolotoč, ale přímo centrifuga....těším se na další sezonu a děkuju Barceloně za titul, za rok obhajoba jistá

Reagovat
smazaný uživatel

a ja si naopak myslim ze tyhle dva v tymu si spolu nesednou...

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělý zápas, bez karet, krásný góly, 100 bodů, Abidal,... Sezona celkem vydařená, teď jen udržet Thiaga, Alexise, Tella, Cesca a taky Valdése. U nich se bojím, že by mohli odejít. Myslím, že by se mělo vše vynaložit na zisk Thiaga Silvy ať to stojí, co to stojí. Nekupovat jinýho brankáře a nechat si ještě rok Valdése. Nabídnout pohádkovou smlouvu Silvovi, aniž by jeho plat narušil hierarchii v klubu. Brankáře bych koupil příští sezonu. I když Pinto je taky hodně dobrej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele