32. kolo
20.04.2013 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Barcelonu spasil Fábregas

Katalánský mistr udělal další krok ke španělskému titulu a na výhru Realu Madrid odpovídá rovněž třemi body. Ty se ale nerodily vůbec jednoduše, Levante dlouho drželo bezbrankovou remízu. Kýženou výhru zařídil pro své barvy Cesc Fábregas až šest minut před koncem utkání.

Barcelona udělala velmi důležitý krok směrem k zisku poháru pro krále španělské La Ligy. Na dnešní vítězství Realu reagovala výhrou, která udržuje propast mezi lídrem a druhým týmem stále na třinácti bodech. Celek trenéra Tita Vilanovy směřuje k očekávanému klání Ligy mistrů s německým mistrem z Mnichova, takže i sestava dala tušit, co je prioritou španělského celku. Chyběl samozřejmě i Lionel Messi.

I bez něj si ale blaugranas poradili. Vítězství se ale vůbec netvořilo jednoduše. Barcelona byla od začátku aktivnější, své štěstí zkoušel po Iniestově přiklepnutí mladík Thiago Alcantara, na brankáře Navase ale jeho rána neplatila. A Navas se stal hrdinou svého týmu také o chvíli později, když se do šance dostal opět Andrés Iniesta. Toho v pokutovém území srazil k zemi Diop a sudí Undiano Mallenco pískl do píšťalky.

Navas se po chvíli soustředění zaměřil na stejnou stranu, kam David Villa zamýšlel střílet a následně vykryl i střelu dorážejícího Cesca Fábregase! Navas chytil i další šanci blaugranas, po centru Adriana se tlačil do zakončení David Villa, ani on ale nedokázal skórovat. Následovala tradiční pasáž barcelonské dominance, při níž se míč přesouval s velkou rychlostí i přesností nenapodobitelným stylem v rámci kombinačních šachů domácích.

Po půlhodině musel Navas krotit pokus Alcantary, jehož našel spoluhráč Cristian Tello. A hostující brankář musel zasahovat také po víceméně přesné ráně Daniho Alvése z přímého volného kopu. Také tentokrát si ale výborně poradil. Stejný minisouboj se opakoval také o chvíli později, zakončení Alvése i nyní Navas přesně chytil. V závěru první půle se rozhněvaní fanoušci Barcy zlobili na Mallenca z důvodů neodpískání ruky hříšníka Diopa.

Ve druhém poločase se obraz hry víceméně nezměnil. Barcelona dál útočila, ale brankář Navas stál na svém místě. A často i na místě svých spoluhráčů. Hrozili i hosté, zakončující Acquafresca ale nevnímal ofsajdovou linii. Faktor Messi fungoval v neprospěch Barcy i nadále, domácí tým nebyl schopen zakončit slibně se rozvíjející situace a často chyboval ve finální fázi přihrávky.

Postupem času se na hřišti objevili Xavi, Pedro i Alexis Sánchez, výsledek se ale nedostavoval. A když se do zakončení jeden z borců týmu Tita Vilanovy dostal, zapracovala dobře fungující obranná řada hostí. Zejména spolupráce dvojice Fábregas - Villa ale hrozila neustálým nebezpečím pro čisté konto brankáře Keilora Navase. O něj strážce tyčí z Kostariky také přišel, a v tu nejméně vhodnou chvíli. Šest minut před koncem utkání se k zakončení v neveliké vzdálenosti dostal Cesc Fábregas a přesnou ranou poslal svůj tým do vedení - 1:0.

Keilor Navas musel dnes několikrát sahat až na maximum svých možností, neboť domácí hráči chtěli zápas ukončit ve veselejším duchu. Další Fábregasův projektil ale gólem neskončil a tak se Barcelona posouvá vstříc titulu. Cenné tři body zůstávají na Camp Nou, hosté z Levante jsou dvanáctí.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jakékoliv vítězství bude zase dobrým krokem k titulu a dobré herní pohodě před semifinále LM.Levante asi nemá moc velkou formu , 6 bodů z posledních 7 zápasů a prohra 0:4 doma s La Coruňou je toho důkazem,ale není možné je podcenit. Jsem docela zvědavý,jaká nastoupí sestava, zda podobná té,co překvapila v Zaragoze nebo podobná té,co nastoupí v LM.Tyto hráče je třeba šetřit ,ale přece jenom by takhle měli už 14denní pauzu a to je pro herní praxi docela dost. No,jsem zvědavý,jak si Tito před rozhodující fází sezóny, tedy alespoň v LM, povede.Tam nám nahrává,že nás skoro nikdo nepovažuje za favority a to by nám mohlo pomoct hlavně v útočné fázi. Na druhou ty odhady vychází z opravdu špatného stavu naší defenzívy.

Reagovat
smazaný uživatel

jak pravíš...taky z toho nemám moc dobrej pocit, že 14 dní si v podstatě pár hráčů nezkusilo hrát zápas..Pak si uvědomim že to je výhradně Messi a ten že je geniální a praxi ani nepotřebuje ,) . A riskovat třeba obnovení zranění, nebo zranění nové...to by byla hloupost. Možná spíš ta svalová připravenost na zápasové tempo (ale i to se dá podle mě v tréninkovém procesu zajistit)...No já bych ho tam dal třeba na poslední půl hoďku, nehledě vůbec na stav utkání.

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Pharrell

6:2

Reagovat
smazaný uživatel

4-0

Reagovat
boryland

5-0.....na titul

Reagovat
smazaný uživatel

konečně si zahrají náhradníci

elitu bych šetřil na LM

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

6:1

Reagovat
Robík

4::1

Reagovat
smazaný uživatel

Klasika... Barcelona opět totálně mimo Jen tak dál.. Bayern Barcu přejede jak nic.. Bez Messiho jsou klucí klubem maximálně na EL

Reagovat
smazaný uživatel

Barca hrála svou klasiku Levante jedinkrát nevystřelilo na bránu.A co píšeš o Bayernu tak to bude úplně o něčem jiným Němci určitě nebudou stát na velkým vápně jako Levante a taky bude více jak z poloviny jiná sestava.A ten tvůj smajlík mi napovídá že jsi asi vsadil nějaký hokejový výsledek .Ještě dodám k Messimu nehrál poslední 3 zápasy a barca všechny vyhrála aniž dostala gol . tak to jen pro tebe aby jsi se probudil

Reagovat
Robík

Asi má horečku a blouzní,nebo je pod drogama -myslím s tím Bayernem.Je fakt,že se dnes nadřeli.

Reagovat
Robík

Ty liptonku.Na jaký zápas jsi se to díval? Je to fotbal,Vyhráli 1:0 šancí bylo taky dost,skoro 80% držení míče.Soupeř 1 střela a 1 roh v závěru a celý zápas autobus na vápn쨨alá Chelsea¨¨ ,takže tohoto smajlíka pro Levante.

Reagovat
loki5

Lol. Barca vyhraje o gól a je to jako by prohrála 4:0 Všichni čekají že bude dávat kotel gólů. Mimochodem včera to byla dost béčková sestava.

Reagovat
smazaný uživatel

výkon žádná sláva,ale 3 body jsou doma !!!! a titul je vzdálen je 6 bodů

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele