20. kolo
18.01.2013 21:00 CET
3 : 2
(1:2)

Reportáž

Espanyol Barcelona - RCD Mallorca 3:2

Gól Raúla Baeny v závěru utkání dokonal obrat Espanyolu nad Mallorcou a zařídil barcelonskému mužstvu důležité tři body v přímém boji o záchranu. Domácí sice vedli zásluhou Simaa, ovšem branky Dos Santose a Javiho Márqueze ještě do poločasu znamenaly vedení hostů. V druhé půli však domácí skrze Verdúa vyrovnali a v 83. minutě zařídil výhru již zmíněný Baena.

Díky vítězství pokračuje Espanyol i nadále v pomalém stoupání tabulkou a momentálně drží čtyřbodový náskok na sestupové osmnácté místo. Zato Mallorca ani tentokráte nevylepšila hrozivou sérii jediné výhry z posledních jedenácti zápasů a zůstává přikována na dně první ligy. Už úvod zápasu hosté nezachytili. Po nudné čtvrthodině se poprvé Espanyol odhodlal ke střele a hned z toho byla branka. Po faulu na Baenu kopal přímý kop ze dvaadvaceti metrů Simao a přízemní střelou zaskočil brankáře hostí. O osm minut později mohl rovněž z první šance odpovědět Dos Santos, jenže vysoko přestřelil.

Mexický reprezentant se však poté přece jen dočkal, když ve 35. minutě vyslal z levé kopačky kroucenou střelu do levého dolního růžku brány, kterou zastavila až síť. Sebevědomí ostrovního týmu poté náležitě vzrostlo a ještě do poločasu se mu povedlo jít do vedení. Brankář Casilla jen konečky prstů vyškrábl Dos Santosův pokus na roh, z nějž po centru aktivního Mexičana přesně zamířil krásným volejem Javi Márquez z hranice pokutového území.

Po změně stran se do hry znovu dostali i domácí. V 56. minutě ještě domácí příznivci slavit nemohli, neboť Hector Moreno trefil zblízka hlavou pouze břevno. O necelou čtvrthodinu nato však vyrovnání přece jen přišlo. Střídajícího Longa složil v pokutovém území na trávník Nunes a nabídnutou penaltou nepohrdnul Verdú, jenž s přehledem uklidil míč do levého koutu brány.

Ještě hůř bylo pro Mallorcu o chvíli později, to když Luna uviděl červenou kartu za druhé žluté napomenutí v zápase. Espanyol pak přesilovou hru během několika minut bez zbytku využil. Baena z několika metrů napálil v 83. minutě míč za Mina a o výhře domácích bylo prakticky rozhodnuto. V nastaveném čase pak ještě mohl přidat čtvrtý gól Longo, ovšem tentokrát gólman baleárského celku na brankové čáře podržel svůj tým, a tak zápas skončil 3:2.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

byl jsem nejbliz

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele