8. kolo
21.10.2012 16:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Espanyol po přestřelce s Rayem konečně slaví první výhru!

Obrovský kámen ze srdce musel po závěrečném hvizdu dnešního pětigólového thrilleru spadnout domácím hráčům a kouči Pochettinovi. Až v osmém kole Espanyol poprvé slaví zisk všech tří bodů, a bylo to způsobem podobným některým letošním ztrátám domácích. Hosté z Raya vedli, Verdú pak otočil vývoj zápasu, aby ve druhé půli vyrovnal svou druhou trefou Leo. Vše ale rozhodl ve druhé minutě nastavení Christian Stuani.

Mizerný úvod sezony v podání domácího Espanyolu se odrazil také na dnešní návštěvnosti na utkání, stadion Cornella - El Prat tak zel prázdnotou. A ani první minuty souboje s Rayem nenabídly zbývající části věřících fandů Espanyolu příliš radosti, uběhlo totiž jen jedenáct minut a hosté z Vallecana vedli. Ve středu pole chyboval Verdú, jehož tristní zpětnou přihrávku vystihl Leo a postupoval sám na Álvareze. Ten jeho první střelu dokázal vyrazit, brazilský útočník se však dostal i k dorážce a po jeho hlavičce míč přešel brankovou čáru ještě předtím, než ho z brány vykopl obránce Moreno.

Verdú mohl své zaváhání napravit o deset minut později, po prudkém centru Wakasa ale trefil jen tyč. Přesto to trvalo jen dalších patnáct minut a Espanyol už srovnal se svým soupeřem krok, a znovu u toho byl muž s číslem deset na zádech. Ten si naběhl za hostující obranu za dokonalý pas Víctora Sáncheze, zachoval chladnou hlavu a střelou kolem hlavy vybíhajícího Rubéna zavěsil.

Verdú navíc skóroval ještě jednou, a to pouhé tři minuty po návratu ze šaten. Ofenzivní záložník Espanyolu sám akci rozjel, když z pravé strany centroval, po zblokované ráně Forlína pak balón spadl znovu k nohám Verdúa, pro kterého již nečinilo žádný problém dopravit merunu za záda Rubéna, reagujícího na předchozí směr letu míče. Rayo se po druhé inkasované brance zvedlo a začalo být aktivnějším celkem, za což také bylo v šedesáté třetí minutě odměněno vyrovnávací trefou. To domácí obrana nepohlídal Alejandra Domíngueze, který v ideální moment posunul do čisté gólové šance Lea a ten nezaváhal.

Espanyol získal výhodu zpět na svou stranu v osmašedesáté minutě, kdy byl za nesmyslný zákrok na Javiho Lópeze přímo vyloučen obránce Raya Labaka. Jenže ani domácí nedohráli v jedenácti, to když Colotto na polovině hřiště zbytečně fauloval Lea a po druhé žluté kartě musel předčasně pod sprchy. V závěru byli nejprve vítězství blíže Vallecas, jenže Piti Álvarezovu klec těsně minul a domácí brankář se pak vyznamenal proti ráně Adriana. Když už to vypadalo, že si oba týmy zřejmě spravedlivě rozdělí po bodu, přiklonilo se snad vůbec poprvé v sezoně štěstí na stranu Espanyolu. Na konci druhé minuty nastavení prošel po levé straně střídající García, posadil míč přesně na hlavu Stuaniho a domácí se tak mohou radovat.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Espanyol uz musi vyhrat, ale na tak bidny tymy se nesazi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele