13. kolo
25.11.2012 12:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Getafe CF 0:2

Zpět na úplné dno tabulky španělské Primery se po třetí porážce v řadě vrátil Espanyol, který doma v poledním utkání nestačil na Getafe a prohrál 0:2. Rozhodující moment celého zápasu přišel už v sedmnácté minutě, kdy se prosadil Pedro Leon, definitivní tečku za tříbodovým ziskem madridského celku pak v nastavení přidal Mané. Getafe se posunulo už na sedmé místo...

Getafe se hned od začátku do svého soupeře solidně pustilo a už ve čtvrté minutě se mohlo a mělo dostat do vedení, když se úplně sám před Alvarezem ocitl Barrada, bohužel pro hosty však nesrovnal svá mířidla ideálně a přestože domácího brankáře obstřelil, branku minul. V sedmé minutě pak už Alvarez musel zasahovat, s pokusem Álvara ovšem neměl větší potíže. A o další moment později se do šance hnal Lafita, jeho křižná rána ale prostor mezi třemi tyčemi netrefila.

Espanyol o sobě dal poprvé vědět až po šestnácti minutách, Moyá však ze svého klidu příliš vyrušen nebyl, jelikož pronikajícího Hernándeze zastavil v poslední možné chvíli Alexis. A uběhla pouhá minuta a na druhé straně hřiště udeřilo. To postupoval středem nikým neatakovaný Pedro Leon tak dlouho, až se dostal do slušné střelecké pozice, vypálil a trefil se přesně k tyči.

Domácí po inkasované brance přecijen zabrali a zásluhou pokusů Wakasa a Longa ukázali, že je třeba s nimi počítat, obě střely však mířily mimo tři tyče. Jen střed brány zase trefil ze standardní situace Verdú, a tak Moyá stále na první vážnější zákrok čekal. Ještě do poločasu to mohlo být o dva góly, když Lafitovu dělovku vyrazil Alvarez jen k dobíhajícímu Leonovi, ten však domácího brankáře zblízka překonat nedokázal.

Ze druhého dějství uběhly teprve dvě minuty, když měl Espanyol obrovskou šanci srovnat se svým soupeřem krok. Hosté vyrobili velkou chybu v defenzivě, čehož ale využil Longo pouze k tomu, aby se dostal do velké gólové příležitosti, nikoliv k tomu, aby skóroval. Alvarez se zase musel vytáhnout proti pokusu Leona, Lafitova hlavička zase mířila mimo. Domácí po přestávce rozhodně nepůsobili nikterak bezradným dojmem, hlavně Longo byl hodně aktivní a neustále hrozil obraně Getafe, v zakončení mu však chybělo štěstí.

Domácí tlačili, jenže gól stále ne a ne přijít. Naopak, do otevřené obrany se v první nastavené minutě prohnali Diego Castro s Maném, první jmenovaný v pravý moment přihrál a na toho druhého už nezbyla složitá práce. Getafe získalo důležité tři body, stále se vzdaluje sestupovému pásmu a je už sedmé, to Espanyol bude mít se záchranou nemalé potíže, už v příštím kole navíc může hrát pod jiným trenérem, křeslo kouče Pochettina rozhodně nepůsobí neotřesitelným dojmem...

Autor: Michal Hruška

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Getafe se venku dari... 0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele