19. kolo
12.01.2013 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Celta Vigo 1:0

To, co se ještě před několika týdny zdálo být vysoce nepravděpodobné či dokonce nemožné, je nyní skutečností. Espanyol se po dlouhé době konečně dostal ze sestupového pásma, může za to dnešní hubené vítězství nad Celtou Vigo. Tři body posunuly domácí tým na šestnácté místo, o skóre právě za Celtu. Jediným gólem rozhodl Sergio García...

Utkání začalo několik minut trvající sekvencí domácí převahy, ta však vyústila maximálně tak v nebezpečný centr Simaa, který nedokázal nikdo z hráčů Espanyolu usměrnit do brány. Poté na malý moment převzali iniciativu hosté z Viga, jejichž snažení vyvrcholilo zakončením Aspase po rohovém kopu, Casilla ale zasáhl jistě.

Ve dvacáté minutě už poprvé výrazněji zahrozil také katalánský celek a hned z toho byla takřka stoprocentní branková příležitost. Po obrovské chybě hostující obrany šli domácí do přečíslení, Verdú vyřešil situaci dobře přihrávkou na Stuani, ten však v zakončení nepochopitelně selhal, když branku přestřelil i pořádný kus. Už o tři minuty později se ale Espanyol ujal vedení, když z pravé straně skvěle odcentroval Stuani a na Sergia Garcíu již nečekalo složitá úloha - dopravit míč do opuštěné sítě.

Po přestávce se hra trochu uklidnila, hlavně Espanyol jakoby se spokojil se svým nejtěsnějším vedením a přestal se hnát do útoku, a tak jediné zajímavé momenty přicházely ze standardních situací. Poprvé zahrozili Celestes, Demidov však svůj ligový debut v dresu hostujícího týmu gólem neoslavil, jelikož těsně minul. Na druhé straně se zase musel vyznamenat gólman Varas, a to po střele Stuaniho.

Celta mohla v závěru vyrovnat, jenže to by musel Aspas ve své další slibné možnosti mířit přesněji. Šňůra svěřenců Javiera Aguirreho bez ligové porážky se tak protáhla na tři zápasy, což Espanyool vyneslo pryč ze sestupových vod.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

ta Celta ma naviac ..len nechapem prečo tak zle hraju vonku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele