4. kolo
16.09.2012 12:00 CET
3 : 3
(2:0)

Reportáž

Šestigólová přestřelka v Barceloně skončila bez vítěze

Bláznivou podívanou předvedli na stadionu Cornella El Plat domácí Espanyol a Athletic Club. Zápas, který mohl skončit jakkoli nakonec nepotěší ani jeden z klubů, které se rozešly smírně remízou po třech gólech na každé straně.

Hosté z Bilbaa museli dvakrát dotahovat ztrátu a přispěl k tomu i navrátilec do sestavy Fernando Llorente, jenž během pár minut po svém příchodu na hřiště v druhé půli vyrovnával průběžně na 2:2. Ale hezky popořadě. Úvodní branku zápasu po krásné kombinační akci mezi Verdúem a Víctorem Sánchezem vstřelil Javi López. Nedlouho poté se výborně hrající Espanyol téměř ujal dvoubrankového vedení, když Longo projel středem hřiště jako nůž máslem, obešel brankáře Iraizoze, ale ve finální fázi si nechal míč utéct a z těsného úhlu pak netrefil odkrytou bránu. Italský kanonýr však na neproměněné šanci dlouho nelpěl a jen o chvíli později silnou střelou donutil Iraizoze vyrazit míč přímo do cesty Verdúa, pro nějž tak nebyl problém poslat domácí do vedení 2:0.

Athletic se za celý první poločas zmohl pouze na Adurizovu tečovanou hlavičku, která skončila na konstrukci Álvarezovy branky. Marcelo Bielsa měl pádné důvody svým svěřencům o přestávce vyčinit. Do druhé půle najednou vyběhl úplně jiný tým a domácí se mohli začít strachovat. Deset minut po změně stran se při standardní situaci prosadil Aduriz a o chvíli později málem vyrovnával, míč však dokázal z brankové čáry vykopnout Rodriguez. Pak baskický tým vytáhl poslední trumf - Llorenteho. Ten se v podstatě svým prvním dotykem ve hře uvolnil do šance, přesně zamířil do spodního rohu a vyrovnal na 2:2. Athletic byl v tu chvíli na koni, ovšem přišel nečekaně další zvrat. Wakaso připravil skvělou příležitost pro Longa a útočník zapůjčený z milánského Interu se tentokrát tváří v tvář Iraizozovi nezmýlil. Zatímco zakončení bylo bravurní, následná oslava už tolik ne. 20letý Longo se nechal unést a skočil v euforii za fanoušky, za což dostal druhou žlutou kartu.

Neuběhly ani tři minuty a bylo znovu vyrovnáno. Susaetův centr proměnil Aduriz krásným volejem v pořadí již šestý gól zápasu! Navzdory hektickému závěru už ani jeden z týmů nedokázal strhnout vítězství na svou stranu a Espanyol tak získal svůj první letošní bod. Vzhledem k tomu, že ve všech třech posledních případech barcelonský klub v průběhu zápasu vedl, jedná se o dost nelichotivou bilanci.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

oprava 0:2 goly Llorente a susaeta.to že bude fernando hrát je super!navíc se vrací dva obránci takže myslim že bilbao to dá!Aupa Athletic!!!

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

co je s muniaínem?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele