7. kolo
05.10.2012 21:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Celta Vigo - Sevilla FC 2:0

Sevilla se nedokázala oklepat ze smolné porážky s Barcelonou, tentokrát nestačila na Celtu Vigo. Ta se dostala do vedení po hodině hry, když po ruce Madura zahrávali domácí penaltu a Iago Aspas jí bez problémů proměnil. Druhý hřebíček do pomyslné sevillské rakve pak přidal pět minut před koncem střídající De Lucas, jenž byl v tu dobu na hřišti asi dvě minuty...

Celestes začali o něco aktivněji a hned v úvodních pěti minutách hry si vymodlili hned několik faulů Sevilly a také slušných střeleckých pozic, jenže žádnou nedokázali zužitkovat byť jen k ohrožení branky Andrése Palopa. Naopak na druhé straně spěchal za balónem Negredo, domácí gólman Álvarez však byl nakonec u meruny o něco dříve a dokázal jí upálit do bezpečí. I nadále, přestože se Celta snažila, byla více u míče a hledala skuliny v obraně Sevilly, byli nebezpečnější hosté, pokus Negreda však branku výrazně minul.

V desáté minutě už konečně zahrozili i domácí, po hlavičce Parka z rohového kopu musel výborně zasáhnout Palop, když pak chtěl korejský hráč sám dorážet svůj první pokus, setkal se s nepochopením u hlavního arbitra zápasu, podle něj totiž brankáře Sevilly fauloval. Sedmnáctá minuta přinesla parádní fotbalový moment, Hugo Mallo prošel po pravé straně až k vápnu, tam poslal balón ideálně proti noze Aspasovi, jeho pohotovou ránu z prvního doteku ovšem Palop zázračně vyškrábl mimo tři tyče.

Po dvaceti šedesátivteřinkovkách pálil z nebezpečné pozice Park, střela mu ale absolutně nesedla a ze zajímavé šance byl jen chabý pokus do středu branky. Korejec byl hodně aktivní, o chvíli později se přeměnil do role nahravače a připravil možnost pro Lópeze, jeho technické zakončení však skončilo nad břevnem. Ve třiatřicáté minutě se z čistajasna mohli do vedení dostat hosté, to by ovšem musel Negredo svou velkou příležitost proměnit. Takhle s ní naložil mizerně, se zakončením čekal tak dlouho, až mu do něj skočil obětavý obránce Cabral. První dějství zakončila ještě efektní, leč nepřesná patička Parka...

I druhá pětačtyřicetiminutovka nabídla velmi zajímavé představení, hosté sice mírně převzali iniciativu, ovšem je do té míry, že drželi míč na svých kopačkách. Nějaký výrazný a přímočarý posun v před s merunou na kopačce, to od hráčů Sevilly k vidění příliš nebylo, kdo se však i nadále tlačil dopředu, to byla domácí Celta. A v šedesáté minutě, zrovna když se hra na obou stranách trochu uklidnila, přišel zasloužený první gól zápasu. V pokutovém území zahrál dost nešťastně rukou Maduro, uviděl žlutou kartu a Celestes kopali pokutový kop. Odpovědnost na sebe vzal útočník Iago Aspas a levačkou poslal balón přesně doprostřed, čímž překvapil skákajícího Palopa a poslal Celtu do vedení.

Vyrovnat mohl o deset minut později Negredo, jenže domácí obrana znovu zapracovala naprosto bezchybně a reprezentačního útočníka zpracovávala tak účinně, že Negredo gólové zakončit nedokázal. Patnáct minutek před koncem normální hrací doby předchozí tvrzení tak trochu zašlapal do země Tuňez, jenž ve vápně neuhlídal právě Negreda a nechal ho úplně samotného zakončit, gólman Álvarez však vytáhl fantastický zákrok a zachránil svůj tým. Hosté s každou přibývající minutou stále zvyšovali tempo hry a snažili se alespoň vyrovnat, místo toho ovšem přišel pět minut před koncem druhý gól v Palopově síti. Enrique De Lucas byla na hřišti zhruba dvě minuty, když si po protiútoku naskočil na centr Fernándeze a hlavou definitivně rozhodl.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
randi

X

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

WoW

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele