18. kolo
06.01.2013 12:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Celta Vigo - Real Valladolid 3:1

Dva úspěšné zásahy Iaga Aspase a ještě jedna parádní trefa Alexe Lópeze stačily k tomu, aby Celta Vigo popáté v sezóně zvítězila. Obětí se stal Real Valladolid, který se zmohl jen na jeden gól z penalty. Celta tak odskočila ze sestupové zóny, nad kterou je nyní o tři body.

Aspas potvrdil svoji roli kvalitního útočníka, když už v 9. minutě předvedl výstavní postup na bránu, který skončil prvním gólem zápasu. Podíl na brance měl i záložník Michael Krohn-Dehli, který Aspasovi přihrával.

Domácí se ale z vedení nemohli radovat moc dlouho, neboť hned vzápětí brankář Javi Varas poslal v pokutovém území Javiho Guerru k zemi a z následně nařízené penalty se nemýlil Alberto Bueno.

To ale nebyla jediná penalta zápasu. Po půlhodině hry byla odpískána druhá, tentokrát ve prospěch domácího týmu. Postavil se k ní autor úvodního gólu a i tentokrát mířil přesně. Výhru Celty pak v 52. minutě pojistil Alex López, který tvrdou dalekonosnou ránou nedal brankáři šanci.

Hosté do zápasu vstupovali bez tří důležitých ofenzivních hráčů, a to Patricka Eberta, Manucha a Óscara Gonzáleze, ale ukázalo se, že mnohem větší problémy měli v obraně. Ta totiž umožnila Celtě hned třikrát skórovat, což se tomuto týmu v letošní sezóně doposud ještě ani jednou nepodařilo.

Aspas protihráče potrestal gólem hned z první příležitosti, když si zaběhl za obranu, kde ho přesným míčem našel Krohn-Dehli. Útočník si přihrávku zpracoval a nedal brankáři Hernándezovi žádnou šanci, když přesně trefil pravý horní roh brány.

Jenže celý dobrý úvod domácích byl zmařen o tři minuty později, když brankář Varas vyrobil ohromnou hrubku, po které se sám v pokutovém území objevil Guerra. Brankář se svoji fatální chybu snažil ještě zachránit, ale nemohl už dělat nic jiného, než hráče faulovat. Rozhodčí tedy nařídil penaltu, kterou Bueno proměnil nekompromisní pumelicí doprostřed brány. Jedinou dobrou zprávou pro domácí tak byl fakt, že Varas za zmaření jasné gólové šance neviděl červenou kartu a mohl zbytek utkání odchytat.

V závěru prvního poločasu se ale domácí opět ujali vedení, když byla odpískána penalta za faul Mikela Balenziagy na Aspase. Z opakovaného záběru se však prokázalo, že kontakt byl minimální. První úspěšný pokus Aspase rozhodčí neuznal kvůli brzkému vystartování jeho spoluhráčů. Napodruhé už ale vše vyšlo, a tak šli domácí do šaten spokojenější.

Druhý poločas už tak zajímavý zdaleka nebyl. Celta začala znovu lépe, ale Hernández svůj tým podržel několika dobrými zákroky. V 52. minutě už ovšem nedokázal udělat nic s povedenou ránou Lópeze.

Valladolid se ještě snažil s výsledkem něco udělat, ale Varas již žádnou další chybu neudělal, a tak Celta zaslouženě vyhrála 3:1 a posunula se na 15. příčku. Valladolid zůstává na 11. místě.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Celta zabere a vyhra 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Robík

3:1

Reagovat
Robík

3:1 přání ,ale bude to jen o gol pro Celtu.

Reagovat
smazaný uživatel

0-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele