16. kolo
17.12.2012 21:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Celta Vigo - Real Betis 0:1

Čtvrtá Málaga už není na svých osmadvaceti bodech sama, po pondělní dohrávce se po její bok totiž připojil také sevillský Betis. Ten zvládl náročné utkání na půdě Celty Vigo, zvítězil 1:0 a znovu tak dokázal své pohárové ambice. Vyrovnaný duel rozhodl až devět minut před koncem normální hrací doby střídající Jorge Molina...

Celestes se zatím na domácím stadionu dařilo velmi slušně, získali zde dvanáct ze svých celkových patnácti bodů, tentokrát ale na svého soupeře nestačili. Betis rozhodně herně nijak nepřesvědčoval, v první půli byl dokonce pod mírným tlakem a ještě po své nakonec rozhodující trefě jen díky štěstěně utekl vyrovnání, důležité tři body však získal.

Úvodních pětačtyřicet minut ovšem opravdu patřilo především domácím, kteří se hnali více do útočení, zatímco Betis spíše vyčkával na vlastní polovině a do útočných výpadů se takřka nedostával. Celta hrozila převážně ze standardních situací a centrů ze stran, všechny nepříjemné situace ale perfektně řešil spolehlivý brankář Adrián. A při ojedinělém útoku Betisu zahrozil kanonýr Rubén Castro, pokud o lob mu ovšem nevyšel, balón skončil v rukavicích připraveného Varase.

Na opačné straně hřiště zase svou příležitost neproměnil Park, největší možnost prvního poločasu ovšem přišla až ve čtyřicáté minutě. To se do hostující obrany prodral Iago Aspas, prošel s míčem u kopačky až do dobré střelecké pozice, zakončení mu ale nevyšlo úplně podle představ a míč skončil těsně mimo.

Tento moment jako by andaluský celek probudil a do druhého dějství vstoupil Betis ve zcela jiném rozpoložení, čehož mohl prakticky okamžitě využít Castro, jenže hlavou přestřelil. Poté ještě pálili Salva Sevilla a poprvé o době dal vědět i střídající Jorge Molina, oba však jen přinutili k dobrému zákroku gólmana Varase. Hosté v té době působili čerstvějším a fotbalovějším dojmem, devět minut před koncem normální hrací doby se pak dočkali vytoužené rozdílové trefy.

Všechno to začalo poklidnou kombinací na polovině hřiště, když v tom najednou Amaya hru zrychlil, míč se dostal na levou stranu k Nachovi, jenž našel v šestnáctce Molinu a ten z otočky mířil přesně do levého dolního rohu domácí klece. I před takto pozdní gól soupeře se však Celestes nevzdali, naopak ve zbývajících minutách zápasů předvedli snad více než za celý dosavadní průběh. Fernández ale propadlý balón uklidil nad břevno, Cabralovu hlavičku vyrazil s vypětím všech sil Adrián a Belvísova dorážka nepochopitelně mířila vedle.

Největší možnosti si přesto domácí schovali až do samého závěru, kdy už se dostal do samostatného souboje s Adriánem Bermejo, svého protivníka dokonce i obešel, nakonec ale trefil pouze tyč. Tím definitivně odsoudil Celtu k možná trochu nezasloužené porážce s Betisem v poměru 0:1.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

domaci su 6ty? tak kde sa to hra?

Reagovat
smazaný uživatel

tam je viac preslapov ... Pondělní zápas proti Celtě Vigo, která v posledním pohárovém utkání prohrála 1:2 s Realem Madrid, tak pro sevillský celek nebude nikterak lehkou záležitostí....

no neprehrali , ale vyhrali nad Realom 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele