30. kolo
07.04.2013 12:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Celta Vigo - Rayo Vallecano 0:2

Domácí Celta sice v minulém kole dokázala remizovat s Barcelonou, ale dnes svůj výkon nezopakovala a Rayu podlehla o dvě branky. O ně se podělili Piti a Andrija Delibašič. Díky třem bodům je Vallecano stále na dostřel evropským pohárům.

Celtě chybí klíčový hráč - útočník Iago Aspas, střelec deseti branek. Mladý útočník si odpykává čtyřzápasový trest za vyloučení a jeho absence se na výsledcích týmu již začíná podepisovat. Dnes Celta podlehla favoritovi z Madridu a její mizérie se protahuje. Nyní totiž sídlí na předposlední příčce a boj o záchranu se stále více komplikuje.

Hosté se nijak zvlášť nehnali do zakončení, ohrozit branku Javiho Varase zkoušeli spíše postupným útokem. Po šesti minutách si vzal míč na starost Alejandro Domínguez, nahrál nabíhajícímu Baptistaovi a sledoval, jak jeho spoluhráč tváří v tvář brankáři Varasovi neuspěl.

Madridský tým byl v prvních minutách jasně lepší, jen mu chybělo štěstí v zakončení. To se dostavilo až po čtvrthodince hry, když si po akci z křídelních prostorů vzal míč pod patronát Piti a z blízkosti prostřelil brankáře Varase - 0:1.

Tým trenéra Abela Resina pochopil, že k bodům nevede lehká cesta a začal útočit. Domácí měli častěji míč na kopačkách a po jedné z častých nahrávek se mohl prosadit Chu-Young Park. Jeho rána ale neměla gólové parametry a brankář Rubén mohl zůstat v klidu. O podobné zakončení se pokusil na druhé straně pálící Baptistao, jenže ani on nemířil dvakrát přesně.

Leo Baptistao byl v těchto fázích zápasu velkou postavou ofenzivních jednotek Raya, mladý Brazilec vypálil po přesném Domínguezově pasu, ale jeho projektil skončil těsně vedle tyče brankáře Javiho Varase. Po menším podcenění brankáře uzavřel první půli domácí Park, jehož hlavička ale skončila opět těsně vedle.

Leo Baptistao dnes zkrátka neměl štěstí, což demonstroval na začátku druhého poločasu. Pět minut po změně stran se přimotal k zakončení a míč z jeho kopačky zastavila tyč Varasovy brány! Poté opět diktovalo tempo hry domácí mužstvo, které se nechtělo smířit s prohrou. Obrana hostí zvládala tlak soupeře jen s vypětím sil, takže se do obranných povinností musel občas zapojit i útočník Leo Baptistao.

Definitivní razítko na výhru přidal až gól v poslední desetiminutovce. Volného postranního prostoru využil José Manuel Casado, jehož přesný centr doputoval až ke spoluhráči Delibašičovi. Černohorský útočník si se zbytkem akce poradil a pojistil vedení svého týmu. Na výsledku již nic nezměnila ani šance střídajícího Carlose, proti kterému se vytasil se skvělým zákrokem Varas. Díky třem bodům je Rayo osmé a dál bojuje o evropské poháry.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Robík

2:1

Reagovat
Pharrell

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo Rayo !!! Celta Vigo se tímto výsledkem ještě více posunula k sestupu, ale Rayo naopak míří k pohárovým příčkám. Každopádně 3 důležité body má Rayo k dobru.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele