14. kolo
02.12.2012 19:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Celta Vigo - Levante UD 1:1

Nebýt Rogerovy trefy z předposlední minuty, odjíždí pohárový účastník Levante ze hřiště Celty Vigo s prázdnou. A bylo by to zřejmě zasloužené - právě domácí totiž hru na Estadio de Balaidos ovládali.

První gól přitom nebyl bez kontroverzí; střelec Enrique De Lucas se dost možná nacházel v lehkém ofsajdu. Vedení však nebylo náhodné, Celta byla lepší, a to zejména po pauze, kdy se snažila stůj co stůj pojistit vedení - neúspěšně. A Levante toho nakonec využilo - v samém závěru se nejprve neprosadil volejem Michel, ale dorážející Roger už byl úspěšný.

Vyrovnávací branka překazila Celtě možnost poprvé v sezoně zvítězit dvakrát za sebou, a také výrazněji odskočit sestupovým příčkám - momentálně má nováček náskok tři body. Levante naopak vytěženým bodem upevnilo svoji pozici ve vrchní polovině tabulky.

Valencijský klub začal utkání svižně a obránce Sergio Ballesteros po špatně ubráněném rohu jen těsně přestřelil branku. Poté se ke slovu dostali i domácí - De Lucas sice trefil prostor mezi třemi tyčemi, ale gólman Gustavo Munua byl pozorný. To běžela 22. minuta.

Někdy v té době se Celta definitivně rozkoukala a začala dominovat; musela sice ještě přežít šanci Obafemiho Martinse, ale poté převzala kontrolu nad hrou a v 37. minutě otevřela skóre. Iago Aspas vyslal míč za obranu, kde jej zpracoval (snad v lehkém ofsajdu) De Lucas a bez váhání propálil Munuu - 1:0.

Ve druhé půli hráli domácí ve větší pohodě a svému soupeři příliš nepovolili, za zmínku stojí snad jen nepřesné dalekonosné střely Martinse a Juanlua. V 66. minutě to potom mohlo být 2:0 - nebýt Munuy, který fantastickým reflexivním zákrokem vyrazil Cabralovu hlavičku.

V 87. minutě Celta dokonce dotlačila míč až do sítě - gól Maria Bermeja však nebyl uznán kvůli ofsajdu, a Levante srovnalo hned několik vteřin poté. José Barkero poslal centr do šestnáctky, Michelův volej prosvištěl malým vápnem a Roger pohodlně doklepával do sítě - 1:1.

Domácí však i přesto mohli ještě zvítězit, jenže Ángel Rodríguez netrefil ve třetí minutě nastavení svoji hlavičku zcela ideálně, ačkoliv byl před bránou úplně sám. Oba týmy se tak rozešly remízou 1:1.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
ryzskej

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele