25. kolo
24.02.2013 17:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Celta Vigo - Granada CF 2:1

Trenér Celty Vigo Abel Resino vstoupil do nového angažmá velice dobře, když jeho svěřenci dokázali porazit ve velmi vyrovnaném zápase 2:1 Granadu, tedy bývalý Resinův klub. Pod domácí branky se podepsali Iago Aspas a Mario Barmejo, za hosty se trefil Odion Ighalo.

V pondělí byl odvolán trenér Paco Herrara, který s Celtou v posledních šesti zápasech ani jednou nevyhrál. Tým tak spočinul v sestupové zóně a na záchranu ztrácel čtyři body. Resino ale vnesl mezi hráče nový impulz, což hned přineslo výhru. Nyní na 17. Zaragozu ztrácí Celta jen dva body.

Trenér Granady Lucas Alcaraz varoval své hráče, že Celta bude nyní extrémně motivovaná, a jeho slova se jen potvrdila. Jeho svěřenci si je ale očividně nevzali dostatečně k srdci, ačkoli se na hřišti snažili. Domácí si první šanci vytvořili již v páté minutě, kdy musel brankář Antonio Toňo čelit střele Augusta Fernándeze a následné hlavičce Fabiana Orellany. Toňo však svůj tým podržel dobrými zákroky.

Celta pokračovala v dobrém projevu hry, a tak nebylo velkým překvapením, když se v 24. minutě dostala do vedení. Autorem branky byl Aspas, který přeloboval Toňa a otevřel skóre zápasu. Jenže vedení trvalo pouhé čtyři minuty. O vyrovnání se střelou z voleje zdálky zasloužil Ighalo.

Domácí se hned v další minutě mohli opět ujmout vedení, ale Alex López svojí tvrdou ranou z velké vzdálenosti přestřelil bránu. Na druhé straně mohl vývoj zápasu otočit Gabriel Torje, ale svoji hlavičku z bezprostřední vzdálenosti nedokázal nasměrovat mezi tři tyče.

Druhý poločas již mnoho šancí nenabídl. Hosté byli druhému gólu nejblíže po hodině hry, kdy Ighalova střela z hranice pokutového území orazítkovala tyč a odrazila se mimo. Granada toho nejspíš litovala o 20 minut později, kdy se dostal k zakončení Bermejo. Jeho střela rozvlnila síť hostů, a Celta tak zvítězila 2:1.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, marca.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele