38. kolo
01.06.2013 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Celta Vigo - Espanyol Barcelona 1:0

Z dech beroucího boje o záchranu do posledního kola nakonec vyšla vítězně Celta Vigo, která se těsnou výhrou 1:0 nad Espanyolem vyšvihla na sedmnáctou příčku a nechala za sebou Mallorcu, Zaragozu i rivala Deportivo La Coruňa.

O jedinou branku zápasu se postaral záložník Natxo Insa po čtvrthodině hry, což vyvolalo řádný ohlas na do posledního místa naplněném stadionu Balaidos. Po konečném hvizdu dokonce rozjásaní fanoušci Celty hromadně vyběhli na hřiště a řádně záchranu v Primera División slavili. Setrvání v první lize bylo o to sladší, že k němu došlo na úkor rivala Deportiva, které doma na Riazoru podlehlo Realu Sociedad 0:1 a navzdory skvělé formě z posledních měsíců se s La Ligou loučí.

Jako první však v zápase zahrozil hostující Espanyol, když ve čtvrté minutě zkoušel štěstí Simao Sabrosa z přímého kopu. Brankář Rubén Blanco ale nezaváhal a udržel bezbrankový stav. Po čtvrthodině hry se navíc dočkali domácí. Iago Aspas nacentroval z levé strany k Insovi, jenž ranou do pravého horního rohu branky poslal Celtu do vedení.

Espanyol i poté dokázal hrozit, ale v zakončení selhával. Ještě do poločasu netrefil z dobré pozice branku ani Joan Verdú, ani Sergio García, ani Christian Stuani, jenž z voleje přepálil břevno z těsné blízkosti. Na druhé straně se pokoušeli navýšit vedení Bellvis s Lópezem, ale ani jeden z nich nepřidělali gólmanu Casillovi vrásky na čele.

To sedmnáctiletý Rubén Blanco se měl co ohánět, aby svůj tým podržel, zvláště při hlavičce Sergia Garcíi a poté i při umístěné ráně Verdúa. Espanyol se čím dál více hnal za vyrovnáním a nechával tak vzadu otevřená vrátka, ale Casilla nadále držel naději hostů na vyrovnání. Závěr zápasu si už ale Celta pohlídala a nadšení fanoušci, znalí výsledku Deportiva se Sociedadem, vtrhli na hřiště a slavili záchranu na poslední chvíli.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
goodbay

Tak nakonec Celta je pro mě nejžhavjší kandidát na záchranu. Snad to bude Depor, ale kdyby to nevyšlo, tak doufám, že to ubojuje Celta.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Veselac

1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele