3. kolo
01.09.2012 16:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Celta má první body, přehrála Osasunu

Do třetice všeho dobrého, přesně to si po dnešku mohou říct v Celtě Vigo. Právě na třetí pokud totiž Celestes získali své první body v sezoně, když doma porazili Osasuna 2:0. To hosté naopak ani napotřetí nebodovali a i přes solidní výkony zůstávají na dně tabulky bez bodu. O osudu utkání rozhodla branka Aspasa z devětašedesáté minuty, výhru Celty pak v nastavení pojistil Bermejo.

Po úvodní desetiminutovce, která se nesla ve znamení vzájemného oťukávání a zjišťování toho, s čím by vlastně mohl vyrukovat soupeř a co si ten který tým může dovolit, se konečně začalo hrát. A během minuty se už mohly radovat obě strany, nejprve zahrozili domácí, jenže Bermejo tváří v tvář Andrési Fernándezovi neuspěl. Na druhé straně si do vápna na skvělý centr Lamaha z levé strany naběhl Joseba Llorente, své gólové zakončení z minulého zápasu proti Barceloně ovšem nezopakoval, trefil jen břevno domácí svatyně.

V pětadvacáté minutě našel De Lucas v šestnáctce úplně volného Aspase, který mířil přesně k tyči, Fernández však vytáhl fantastický zákrok a jednou rukou dokázal míč vytěsnit mimo tři tyče. Do konce poločasu už mnoho zajímavého k vidění nebylo, nejvíce vzruchu tak zřejmě zařídil Sisi svým pokusem, za který by se jinak určitě nepochválil.

Stejný hráč si už o velký kus lépe vedl krátce po návratu ze šaten, Javi Varas ale v bráně domácích zapracoval velmi jistě a balón zkrotil. V šedesáté deváté minutě Celta do té doby vyrovnané klání strhla na svou stranu. Augusto Fernández se na pravé straně elegantně proháčkoval kolem dvojice soupeřů, dopravil do vápna zajímavý centr a Iago Aspas si už věděl rady - hlavou překonal Andrése.

A jestli Osasuně zbyla nějaká naděje na obrat i po této trefě, zmizela sedm minut před koncem normální hrací doby. To si totiž Arribas nešetrně vyšlápl na Bermeja, uviděl druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch. A Celestes v závěru přidali ještě definitivní pojistku svého tříbodového zisku, Toni našel v jasné gólové pozici Bermeja a ten zakončil přesně k pravé tyči. Celta porazila Osasuna 2:0 a odrazila se do středu tabulky, hosté zůstávají u dna.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele