34. kolo
03.05.2013 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Celta Vigo - Athletic Bilbao 1:1

Iago Aspas zařídil v posledních minutách zaslouženou remízu pro svůj tým, který bojuje o záchranu v lize. Zápas s Basky nabídl zajímavou podívanou, ve které nebylo o gólové příležitosti nouze.

Vysoce hodnocený útočník Celty Vigo vstřelil důležitý vyrovnávací gól pět minut do konce normální hrací doby, čímž se připsal do střelecké listiny pod Oscara De Marcose, který navzdory převaze domácích poslal Athletic už v prvním poločase do vedení. Díky zisku bodu se Celta v tabulce dotáhla na 17. Deportivo s 31 body, zatímco Baskové zůstávají s náskokem 7 bodů na 14. příčce. Od výhry je dělily dvě nastřelené brankové konstrukce, na druhou stranu mohou být vděčni za skvělý výkon brankáře Gorky Iraizoze, který vychytal hned několik jasných šancí Celty.

Do zápasu vstoupili rozhodně lépe hosté, když se po centru Markela Susaety z rohu dostal k zakončení Ander Iturraspe. Jeho hlavička ale skončila pouze na tyči a skóre se tak neměnilo. Od té chvíle se ale otěží zápasu ujali domácí a hosty držel nad vodou pouze skvěle chytající Iraizoz. 32letý matador předvedl svůj um poprvé ve 26. minutě, kdy ho otestoval Aspas, a poté musel být ve střehu hned další minutu, kdy vyrážel nad břevno střelu Alexe Lópeze z přímého kopu.

Bývalý hráč Espanyolu se činil o dalším pět minut později, kdy vytahoval kolem své tyče dalekonosnou střelu Michaela Krohn-Dehliho, načež musel ještě lepším zákrokem likvidovat nebezpečnou hlavičku Lópeze. Celta neustávala se svým tlakem a v 38. minutě se dostal do další šance Aspas, ale i tentokrát Iraizoz nezklamal. Čtyři minuty před koncem prvního poločasu se dostal do další příležitosti Augusto Fernández, ten ale nedokázal trefit prostor mezi třemi tyčemi.

Athleticu se ale podařilo dokonale zaskočit svého soupeře, když mu vstřelila gól do šatny. Na centr Aritze Adurize si naběhl De Marcos a tvrdou ranou zavěsil míč přímo pod břevno, čímž nedal žádnou šanci domácímu brankáři. Celta se ale ze studené sprchy dokázala rychle oklepat a i v druhém poločase byla dominantním týmem. Athletic ale stále držel svůj tým nad vodou, když zneškodnil další pokus domácích, tentokrát z kopačky Fernándeze.

Zahanbit se ale nenechal ani druhý brankář, Javi Varas, který parádním zákrokem zneškodnil příležitost Aritze Adurize, který pálil v 52. minutě z blízké vzdálenosti. Zdálo se, že Athletic ustál hromobití Celty a v 65. minutě byl dokonce velice blízko zvýšení na 2:0, ale střela Ibaie Gómeze pouze orazítkovala tyč.

Nakonec se ale radovali domácí, kteří těsně před koncem zápasu konečně dokázali prostřelit Iraizoze. Byl to Aspas, kde levý nohou zamířil přesně pod břevno, čímž pro svůj tým získal možná velmi cenný bod.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, marca.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
goodbay

Celta se dostává do formy, její naděje na udržení, ale udrží jen další výhra.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

I tak Celta sbira body, kde se da...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele