4. kolo
16.09.2012 18:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

CA Osasuna - RCD Mallorca 1:1

Utkání čtvrtého kola La Ligy mezi Osasunou a Mallorcou přineslo stejný počet gólů jako červených karet. Zatímco Joseba Llorente a Núňes byli vyloučeni už v prvním poločase, skóre se měnilo až v druhé půli. Domácí dostal do vedení Kike Sola, ale v 78. minutě zajistil Ostrovanům bod Tomer Hemed.

Zápas mezi Osasunou a Mallorcou byl soubojem dvou celků z opačných pólů tabulky. Pamplonský tým do sezóny nevstoupil vůbec dobře, neboť ve třech úvodních zápasech nedokázal získat ani jeden bod. Zatímco prohra s Barcelonou se dala předvídat, překvapením byly prohry s nováčky, a to 0:2 s Deportivem La Coruňa i s Celtou Vigo. Naopak Mallorce se překvapivě daří. Tým, který v loňském sezóně bojoval o udržení, zdolal Espanyol i Real Sociedad a se silnou Málagou uhrál remízu. Z toho důvodu byli hosté favority.

Ovšem to průběh zápasu poněkud popřel. Hráči Mallorcy hráli bez nasazení a Osasuna diktovala tempo zápasu. To ze začátku ovšem nebylo nikterak úchvatné a diváci se po celý první poločas spíše nudili. Krev v jejich žilách jim mohl rozproudit Sisi, ale mířil přímo do prostoru, kde stál brankář hostů Dudu Aouate. Mallorca se v první půli dostala do zakončení pouze jednou, a to z kopačky Alejandra Alfara, ale brankář Andrés Fernández byl připraven.

Největším vzrušením první pětačtyřicetiminutovky tak bylo vyloučení Llorenteho a Núňeze. Ti se deset minut před přestávkou střetli na hranici pokutového území Mallorcy a vzájemně se do sebe pustili. Hlavní rozhodčí Miguel Gámez po konzultaci se svým asistentem ukázal oboum hráčům červené karty, a tak se dohrávalo na obou stranách v deseti hráčích.

Na změnu počtu hráčů na hřišti lépe zareagovala Osasuna, která se dostala do dvou příležitostí. Álvaro Cejudo se nejprve snažil prostřelit Aouata z ostrého úhlu, ale brankář neudělal chybu, a poté ve velké šanci jen o kousek nedosáhl na přihrávku Sisiho.

I do druhé půli vstoupili aktivněji domácí. Znovu to byl Cejudo, který se dostal ke střele, tentokrát z větší dálky, ale Aouate si opět připsal úspěšný zákrok. Vzrůstající tlak Osasuny byl ale nakonec přeci jen odměněn, když přesný centr Lamaha našel hlavu Kikeho Sola a míč se od tyče odrazil za záda izraelského brankáře.

V tu chvíli Mallorca zřejmě pochopila, že musí zvýšit otáčky, a začala hrát lépe. Pro Osasunu měl být varováním přímý kop Ostrovanů, ke kterému se postavil Javí Marquez a orazítkoval tyč Andrésovi brány. Domácí si ovšem nedali pozor a po další standardní situaci již bylo skóre vyrovnáno. Po rohovém kopu totiž Hemed uklidil hlavou míč do sítě.

A hosté si nakonec mohli odvést všechny tři body, protože sedm minut do konce zápasu trefil Joao Víctor z dalšího přímého kopu břevno.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
HullCity

0:1

Reagovat
HullCity

Tomer Hemed má zatím neuvěřitelnou formu!Bez něj by Mallorca bojovala o záchranu!

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele