6. kolo
30.09.2012 18:00 CET
4 : 0
(0:0)

Reportáž

CA Osasuna - Levante UD 4:0

V nedělním duelu šestého kola Osasuna přivítala na domácí půdě Levante a předvedla parádní výkon, po kterém svého soupeře porazila vysoko 4:0 a zejména díky gólům ze závěru zápasu tak udělala ze zápasu téměř exhibici. V tabulce se tak Osasuna odlepila z posledního místa na osmnáctou pozici se ziskem čtyř bodů, Levante předvedlo zatím svůj nejhorší výkon v probíhajícím ročníku a zůstalo na sedmi bodech.

Téměř po celý první poločas se fanoušci na stadionu v Osasuně museli nudit. Za pětačtyřicet minut měly oba celky na svém kontě pouze jednu střelu na branku. Na straně domácích ji vyslal ve 30. minutě Armenteros, v nastaveném čase prvního poločasu zahrozil hostující Martins, ale ani jeho pokus neměl šanci na úspěch.

Domácí tým byl od začátku zápasu mírně aktivnější a postupem času se začínal dostávat do šancí a do mírného tlaku. Vše však vyvrcholilo až ve druhém poločase. První gól Osasuna vstřelila v 55. minutě zápasu. Z rozehrávky přímého volného kopu se balón dostal postupně až do pokutového území Levante, kde se uskutečnil obrovský závar, ve kterém se nejrychleji zorientoval domácí Emiliano Armenteros a střelou přes obránce nedal gólmanovi Levante šanci - 1:0.

Hosté se stále snažili držet krok a dlouhou dobu neinkasovali druhou branku, ale nedařila se jim kombinace ve středu hřiště a plno jejich přihrávek končilo daleko před pokutovým územím Osasuny. I přesto měli zajímavou šanci na vyrovnání. V 75. minutě si Obafemi Martins naskočil na centr jednoho ze záložníků a nebezpečnou hlavičkou pořádně protáhl gólmana Fernándeze, který podržel svůj tým.

V závěru zápasu to Levante vzadu otevřelo a Osasuna toho dokázala naplno využít. V 82. minutě běžel po kolmici sám na hostujícího gólmana, ten jeho pokus vyrazil, ale na dorážku Lamaha už nedosáhl - 2:0. Hosté pokračovali v otevřené partii a o pár minut později musel ve vlastním pokutovém území nedovoleně zasahovat Lell. Nařízenou penaltu bez problémů proměnil David Timor a zvýšil už na 3:0 pro Osasunu.

Poslední hřebíček do rakve Levante přidali domácí v nastaveném čase. Hosté vepředu ztratili balón a Osasuna se dostala do rychlého protiútoku, na jehož konci byl zakončující Nino a nedal gólmanovi Múnuovi šanci ani počtvrté. Po nevýrazném výkonu si tak Levante zaslouženě odvezlo z Osasuny debakl 0:4.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele