35. kolo
11.05.2013 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

CA Osasuna - Getafe CF 1:0

Také další dnešní utkání rozhoduje jen jeden jediný zásah a opět ve prospěch domácího týmu. Patnáct minut před koncem posunul svůj celek do vedení Alejandro Arribas.

Getafe se dlouho nevzdávalo naděje na vstupenku do evropských pohárů. Nyní ale jeho sny podle všeho skončí, protože o důležité body jej obrala domácí Osasuna. Tým z Pamplony před utkáním rozhodně nebyl v pozici lídra, nakonec se ale může radovat. Tři body a průběžnou patnáctou příčku mu zajistil Alejandro Arribas.

Hned od začátku zápasu plály emoce po celém stadionu a bylo jasné, že oba týmy chtějí vyhrát. Jako první se míče hned po rozehrávce chopili domácí hráči, Kike Sola ale svým dlouhým nákopem našel jen vybíhajícího Miguela Moyu. Osasuna v období prvních pět minut jen zřídka pouštěla soupeře k míči a sama se snažila uzamknout jej před pokutovým územím. Větší přísun akcí a střel ale brzdilo velké procento nepřesnosti v podání Mendilibarových svěřenců.

Šanci změnit skóre utkání ve prospěch svého týmu měl Emiliano Armenteros, domácí záložník napřáhl zpoza šestnáctky a jeho pokus zastavila tyč! Hostující fanoušci v čele s brankářem Moyou si pro tuto chvíli mohli vydechnout. Ne však na dlouho - s dalším pokusem přispěchal po straně se probíjející Francisco Silva. Ani jeho technický pokus ale Moyu nepřekonal. Los Rojillos nadále hýřili aktivitou a jen nešikovnost jim zabránila ve skórování - centrovaný míč vracel Kike Sola zpět před bránu, kde jej Nino nepochopitelně poslal nad břevno!

Getafe se do první velké šance dostalo pozvolna, diváci na ni čekali až do konce první půle. Španělský záložník Borja svým centrem hledal nabíhajícího Lafitu, ale zkušený spoluhráč hlavičkoval těsně vedle tyče Andrése Fernándeze. Mladý španělský brankář musel zasahovat také z kraje druhého poločasu, když se zastřeloval Pedro León. V těchto minutách tlak domácího týmu opět sílil a hosté měli plné kopačky práce, aby jejich nápor zastavili. Často se tak dělo jen s vypětím všech sil, jako například po hodině hry, když se po Solově hlavičce ozvala Moyova levá tyč!

Aktivní Kike Sola ale svůj desátý ligový gól dnes večer nepřidal. I když k němu měl dvacet minut před koncem velmi blízko - přízemní ranou ale trefil jen boční síť. Getafe možná chtěl hrát o poháry, ale dnešním výkonem svých možností nedosahovali ani z části. Brankář Moya musel často 'hasit' požáry způsobené jeho spoluhráči, skvěle vyběhl i proti Ninovi.

Přesto inkasované brance nezabránil - z rohového kopu poslal Emiliano Armenteros přesný centr na hlavu zakončujícího Arribase, který se na zadní tyči prosadil i přes dva bránící hráče - domácí tým konečně prolomil zámek Getafe a mohl se radovat z vedení.

Aby jejich radost netrvala příliš dlouho, na hřišti se objevil hostující Adrián Colunga. Po Lafitově přiťuknutí se právě střídající Colunga dostal do slibně vypadající šance, kterou ale domácí obrana v poslední možný moment zablokovala. Ani tři nastavené minuty však madridskému týmu nepomohly, takže tři body zaslouženě slaví domácí tým. Díky nim se posouvá na patnáctou příčku.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele