2. kolo
26.08.2012 19:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Osasuna - Messi 1:2. Domácí se drželi, ovšem Argentinec zase rozhodl

Ani fantastický výkon nestačil dnes Osasuně na body ze zápasu s Barcelonou. Domácí naprosto po zásluze vedli po gólu Llorenteho a i nadále favorita přehrávali a navíc perfektně bránili, vše ale zlomila situace ze sedmdesáté šesté minuty, kdy se trefil Messi a už čtyři minuty nato stejný hráč rozhodl o vítězství Blaugranas.

Je tomu přesně šest měsíců a patnáct dní k tomu, kdy Osasuna po senzačním výkonu zdolala doma Barcelonu 3:2, což se zároveň stalo jedním z nejdůležitějších momentů, které připravily svěřence Pepa Guardioly o titul. Dnes, už pod taktovkou Tita Vilanovy, Barca podobný křest ohněm zvládla na jedničku. Alespoň tedy výsledkově, i když tady je potřeba smeknout ten největší možný klobouk před výkonem domácích, kterí Blaugranas absolutně nepouštěli ke své hře, naopak to byla Osasuna, kdo po většinu času určoval tempo zápasu a byl nebezpečnější pro branku soupeře.

Vše načal už po dvaceti vteřinách hry Alvaro Cejudo, jenž se prodral až před Valdése, který ale jeho jeho šanci skvělým zákrokem zmařil. Na druhé straně se do podobné situace řítil Alexis Sánchez, jenže ztroskotal na skvělém gólmanovi Osasuny Andrési Fernándezovi. Osasuna fantasticky napadala, skvěle zdvojovala soupeře s míčem a zavírala Barceloně většinu možností kombinace. Domácí nechávali na hřišti od první minuty naprosto všechno a zaskočeného favorita dokonce i tlačili. Vše začínalo perfektní prací celé jedenáctky směrem dozadu, Oasuně se navíc dařilo podnikat jeden nebezpečný útok za druhým. Nešlo pochopitelně o žádné zdlouhavé rozehrávky, nýbrž o rychlé akce po křídlech před Lamaha, Sisiho, popřípadě Cejuda.

A když už se přece jenom dostali hosté do zakončneí, vždy perfektně zasáhl brankář Fernández, tak jako proti ranám Tella, kterou vytáhl na tyč, Iniesta zase mířil mimo tři tyče. V sedmnácté minutě přinešlo snažení domácích kýžené ovoce v podobě úvodní trefy. Z levé strany dokonale odcentroval Roland Lamah, na zadní tyči si mezi Valdése a Piquého naběhl Joseba Llorente a přestože zakončoval z těžké pozice z úhlu, nakonec dokázal procpat míč do sítě. Barca mohla rychle vyrovnat, ojedinělé přečíslení tří na dvou vyřešil Messi pasem doleva na Tella, jeho snaha o obstřel Fernándeze ale úspěch nepřinesla, strážce domácí svatyně vytáhl skvělý zákrok.

V pětadvacáté minutě přišla, přestože gólem neskonšila, snad stoprocentní příležitost Blaugranas. Alexis přihrál před prakticky odkrytou bránu Iniestovi, ten ale nepochopitelně selhal a prázdnou klec přestřelil. Domácí o sobě znovu dali vědět před bránou Valdése zásluhou Lamaha, jenž pálil tvrdě, jenže do prostoru, kde se nacházel španělský brankář. Dorážet ještě mohl natřikrát Llorente, do sítě však balón nedopravil. Andrés pak zneškodnil i rány Fábregase a Iniesty, první půli pak uzavřela nepřesná rána Sisiho.

Ani po přestávce se obraz hry nezměnil, Barca sice držela míč více na svých kopačkách, Osasuna si však perfektně plnila obranné úkoly, ani Messimu se nedařilo prolomit neprostupnou defenzivu. Domácí měli další tři dobré možnosti kolem pětašedesáté minuty, Sisiho dělovku všqk Valdés pokryl, Llorente hlavičkoval nepřesně a Lamah napálil blaón jen do hostujícího brankáře. Jeden z klíčových okamžiků zápasu přišel v sedmdesáté první minutě. Busquets dělal coby poslední hráč nesmyslné kličky proti trojici domácích, z čehož pramenil samostatný nájezd střídajícího Nina, zakončený ovšem pouze střelou do tyče!

Poté se neprosadil Alexis, v sedmdesáté šesté minutě už však skvělý Fernández kapituloval. A jednalo se o pořádně spornou situaci, na jejíž začátku bylo ofsajdové postavení Sáncheze. Akce však pokračovala, Pedro odcentroval, Alexis předložil míč do jasné gólové pozice Messimu a ten nezaváhal. Jen o čtyři minuty později z levé strany přihrával Alba, našel na hranici penalty Messiho, který střelou do protipohybu Fernándeze rozhodl. Televizním kamerám pak ještě unikla červená karta pro domácího Puňala, ta přišla zřejmě už před druhou trefou Argentince. Messi se v samotném závěru ještě hnal za hattrickem, zastavila ho však chyba (několikátá) postranního sudího, který nesmyslně viděl ofsajd.

Parádní zápas tak nakonec nabídl tři branky a extrémně důležitou a cennou výhru Barcelony. Osasuna ale rozhodně ukázala, jakým stylem se dá hrát s Blaugranas naprosto vyrovnaná partie, Tito Vilanova pak stále zůstává stoprocentní.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

som fanušik Realu ale neverim že Osasuna dokaže aj druhy krat za sebou porazit barcelonu tip 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Messi hattrick

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:8

Reagovat
smazaný uživatel

2:6 lebo valdez je nemehlo

Reagovat
lampard11

0:6

Reagovat
smazaný uživatel

velká gratulace Villovi, protože díky němu Barca vyhrála

Reagovat
smazaný uživatel

tak dneska výkon na povýženou, protože nechci říkat že hrála Barca blbě, ale spíš že Osasuna skvěle...vždyť kolikrát vypíchli míč Iniestovy ? Snad 4x, Messimu 2x - komu se to naposledy kdy povedlo, to teda nevim, fakt klobouk dolu..Klobouk dolu taky před Barcou že hrála v klídku a beze spěchu i když v 75´ stále prohrávala 0:1..Messik už je bez komentáře, ačkoliv to dnes taky nebyl on (ale zas se ohrazuju, třeba je prostě jen suprová defenziva Osasuny vymazala)...Dneska nejhorší na hřišti a v jeho blízkosti : Jednoznačně čároví rozhodčí...

Reagovat
smazaný uživatel

na pováženou.

Reagovat
smazaný uživatel

take štastie

Reagovat
smazaný uživatel

jenom jsem nepostřeh za co dostal červenou ten z Osasuny, nevíte někdo ? Ani komentátoři na sport1 si toho zprvu nevšimli a ani posléze nevěděli.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím jestli jsme my dnes předvedli tak hrozný výkon,nebo Pamplona tak skvělý,v každém případě jsme nebyli lepší a spravedlivá by byla remíza.Body však máme(často jsme nezískali když jsme byli lepší) a teď čekat na další zaváhání Realu.Není to zatím ten loňský Real ,tak snad se Getafe hecne,stačil by 80% výkon Osasuny a bodík by byl na světě.

Reagovat
smazaný uživatel

Osasuna opravdu paradni vykon...pro kazdyho hrace, kterej da gola Barce nebo Realu je to zazitek ale pak prisla ta nova Barca pod novym couchem a dokazali otocit, nebo pravda Messi to dokazal...v tomhle on je vyjimecnej ze ty dulezity goly dava...CR to taky loni a driv umel, letos je to bidaa

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele