26. kolo
02.03.2013 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

CA Osasuna - Athletic Bilbao 0:1

Baskické derby mezi Osasunou a Athleticem dopadlo lépe pro hosty z Bilbaa. O jedinou branku zápasu se v druhé půli postaral Markel Susaeta povedeným volejem. Cenná výhra posouvá celek Marcela Bielsy do pohodlné šestibodové vzdálenosti od sestupových pozic.

S výjimkou potrestaného Ikera Muniaína byl jedinou výraznou změnou v sestavě Athleticu oproti porážce se Sociedadem návrat zkušeného Gorky Iraizoze do branky. Raúl Fernández se tak v základní sestavě objevil jen dvakrát a znovu se vrátil na lavičku náhradníků. Nutno dodat, že si Bielsa může gratulovat, neboť právě Iraizoz byl jeden z klíčových hráčů Athleticu v cestě za vítězstvím. Již v úvodu se hostující gólman musel činit, když v páté minutě nebezpečně pálil Kike Sola. Z následného rohu pokračoval v ohrožení branky Miguel Flano, ale Iraizoz obstál i tentokrát.

Osasuna byla zvláště v první půli o poznání lepším celkem, jenže své šance nedokázala využít. Hráč za hráčem ztroskotávali buď na vlastní nemohoucnosti v zakončení, nebo výtečném Iraizozovi. Své by mohli povědět Armenteros, Arribas či De Las Cuevas. Athletic měl naopak za celých pětačtyřicet minut šanci jedinou, a to když Aduriz dostal možnost nerušeně hlavičkovat z hloubi šestnáctky. Ani on však neuspěl a do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Po přestávce se hra poněkud uklidnila a šancí ubylo, stále to ale byla Osasuna, kdo se jevil nebezpečněji. Po skvělé práci Soly na levé straně hřiště se do vyložené šance dostal De Las Cuevas, jenže ani napodruhé neuspěl a svůj hlavičkový pokus poslal jen do náruče hostujícího brankáře. Brzy nato Athletic udeřil jako blesk z čistého nebe. Ibai Gómez zleva šajtlí odcentroval přímo k Susaetovi, jenž precizně provedeným volejem poslal míč do sítě.

Osasuna mohla zpytovat svědomí, proč neproměnila některou z dosavadních šancí, a hnala se alespoň za vyrovnáním. Přímé kopy Armenterose i Massouda sice mířily mezi tři tyče, ale Iraizoz pokračoval v soustředěném výkonu a lapal jeden míč za druhým. Poslední šanci zápasu měl Joseba Llorente, ovšem k usměrnění centru do branky mu chybělo několik desítek centimetrů. Athletic tak může slavit důležitou venkovní výhru, když z minima vytěžil maximum.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Ani náhodou

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele