33. kolo
27.04.2013 20:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Real otočil vývoj derby, Atlético porazil 2:1

Real Madrid je opět vládcem hlavního města, dnes večer totiž porazil rivala. Atlético nestačilo na obrat Mourinhova týmu, který si poradil i s absencí Cristiana Ronalda. Domácí Colchoneros sice vedli již od čtvrté minuty, ale Bílý balet otočil vývoj utkání ve svůj prospěch.

Po velkém debaklu od německé Borussie v rámci Ligy mistrů mnozí očekávali, jak Real Madrid odpoví v dalším zápase. Ten ale nebyl vůbec snadný, protože Bílý balet čekal test městského derby. S přihlédnutím k formě Atlétika bylo těžké rozhodnout, kdo je větším favoritem. Navíc, ještě nikdy nebyli hráči Colchoneros takto blízko svému soupeři. Druhý Real bez Ronalda versus třetí Atlético i s Falcaem.

Už ve čtvrté minutě domácí Atlético řádně zahrozilo. V nedaleké vzdálenosti od Lópezovy brány se vracející se Khedira dopustil faulu, k míči se postavil Raul Garcia a nacentroval míč před bránu Realu. Tam se jej ujal Juanfran, vrátil jej před bránu a sledoval, jak střelec Falcao slaví - 1:0.

Bílý balet ale o chvíli později vyrukoval se stejnou zbraní. Po faulu Filipeho Luise na pronikajícího Gabi se k míči postavil Angel Di Maria, napálil jej na bránu a brankář Courtois počítal s tečí. Ta však nepřišla, takže se mladý talent musel pro míč vracet do sítě - srovnáno!

Oba celky pochopily, že vyčkávání je zbytečné a jedinou šancí je útok. Na centrovaný míč si naskočil Kolumbijec Falcao, největšími kluby obletovaný zakončovatel ale nyní poslal míč nad bránu. Podobně se vedlo také zkušenému obránci Diegu Godinovi, který míč lehce tečoval mimo Lópezovy tyče. Jak už to tak v derby bývá, emoce plály hodně často a sudí Perez Lasa musel častokrát slovně napomínat. Neobával se ani využití žlutých karet. Ke konci první půle sledoval spolupráci Angela Di Marii s Karimem Benzemou, proti francouzskému útočníkovi ale včas vyběhl Thibaut Courtois a stav se do přestávky nezměnil.

Před odchodem do šaten nestihl jen o kousek doběhnout zajímavý centr Diego Costa, ofsajdová past nadále dělala Realu Madrid velké problémy. Do druhého poločasu vstoupili lépe domácí, centr Filipeho Luise našel naskakujícího Raula Garciu a brankář Diego Lopez musel zasahovat dvakrát.

Madridské derby je velmi frekventovaný zápas, v historii obou celků se dnes odehrálo již 152 soubojů o hlavní město. Domácí se hodně snažili, aby to dnešní skončilo výhrou, nebezpečnou střelu z kopaček vypustil Raul Garcia.

Falcao by dnes velmi rád přidal další branku, jeho snaha o zakončení narůstala. Jeho pád v pokutovém území ale Perez Lasa jako penaltový neposoudil. Přesto byl nucen do píšťalky písknout, a to hned vzápětí. Na přesný pas si totiž naběhl argentinský křídelník Angel Di Maria a zamířil přímo k tyči!

Atlético se snažilo srovnat krok i vedení, centr do pokutového území nakonec stihl umístit Diego Costa, ale brankář Diego Lopez byl připraven a míč vyrazil. Již od začátku si svůj start užíval mladík Álvaro Morata, který se prezentoval povedenou střelou - Courtois byl ale včas na zemi a míč ukryl do náruče. Diego Costa dnes zkrátka dojem na arbitra Pereze Lasu neudělal, ani další útočníkův pád neskončil penaltou.

S následnou smrští centrovaných míčů před bránu Diega Lópeze si obrana Bílého baletu poradila výborně, přesto tlak trval. Atlético vědělo, že musí zvítězit, chce-li se na rivala bodově dotáhnout. Dlouho se ale útočníci domácího výběru nemohli přes pozornou obranu Realu dostat. Jednou z výjimek vytvořil Filipe Luis, který po křídle prošel až do zakončení a z úhlu poslal tvrdý projektil jen těsně vedle Lópezovy brány! Rozvlnil ale jen boční síť.

Tato střela symbolicky uzavřela trápení domácího týmu, který díky skvělému výkonu mimo jiné Angela Di Marii zvítězil a náskok mezi oběma celky narůstá.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (26)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

možno aj 1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 Falcao, Ramos Benzema

Reagovat
Robík

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Juan Román Riquelme

hrat sa bude v sobotu.

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Pharrell

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Neprohra Atletica, Real má v kabině dusno.

Reagovat
boryland

4:1........Falcaaaaaooooóó.......vo.eeeé

Reagovat
Robík

Odvážný

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 vyhra Atletico

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jasna 2

Reagovat
smazaný uživatel

kéž by dneska Atlético potvrdilo mizérii Realu v la lize !!!!!

můj tip 3-1 !!! go atlético !!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

pokud ma real mizerii v la lize... tak co ma potom atletico.. kdyz se v pripade vyhry na ne "pouze" dotahnou

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Mořská vosa

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Pharrell

skoro no

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/xze2w9_atletico-madrid-1-2-real-madrid_sport#from=embediframe

Shit, Atlético mělo více ze hry, škoda, že to dopadlo takhle trapně

Reagovat
smazaný uživatel

Mozna melo vic ze hry, ale Real otaci tyhle zapasy klidne i bez CR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele