17. kolo
21.12.2012 22:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Celta Vigo 1:0

Ani poslední zápas v roce 2012 nezměnil nic na stoprocentní úspěšnosti Atlética Madrid v domácím prostředí napříč všemi soutěžemi. Tentokrát viděl stadion Vicenteho Calderóna těžce vydřenou výhru 1:0 nad Celtou Vigo zásluhou branky střídajícího Adriana.

Španělský útočník rozhodl utkání krásným halfvolejem zpoza pokutového území třináct minut před koncem, který vletěl za záda Javiho Varase přímo do horního rohu branky. V závěru zápasu se museli domácí bránit v deseti, neboť Joao Miranda šel předčasně do kabin za dvě žluté karty. Na výsledku se ale i tak nic nezměnilo a "Atleti" si tak pojistili druhé místo před Realem Madrid, momentálně mají na svého městského rivala sedmibodový náskok.

Z Calderónova stadionu dokázalo Atlético pod vedením Diega Simeoneho vytvořit hotovou pevnost - patnáct vítězství v řadě hovoří samo za sebe. To poslední se však nerodilo vůbec lehce, přestože domácí vlétli do utkání velmi pozitivně. Už po deseti minutách hry si málem Turanův přízemní centr srazil do vlastní brány Túňez, a jen o chvíli později byl ještě blíž Koke, jenž dokonce napálil tyč z její vnitřní strany. Další slibnou příležitost zahodil Diego Costa po skvělém Juanfranově centru, a tak se navzdory místy drtivému tlaku Atlética šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Po změně stran domácí nedokázali navázat na ofenzivní smršť z první půle a ani nejlepší klubový střelec Radamel Falcao se nedokázal výrazněji prosadit. S jeho ojedinělou střelou v 69. minutě si Varas ani nemusel dělat starosti, neboť po teči skončila mimo branku. A tak se stal hrdinou zápasu jiný útočník domácích, Adrian. Jeho povedená střela z hranice šestnáctky poslala Atlético do vedení, které se nakonec ukázalo být rozhodujícím. Bezprostředně po gólu však Celta dostala perfektní příležitost zmrazit radost madridských fanoušků, když Mallova střílená přihrávka skončila přesně mezi zadní tyčí a nabíhajícím Aspasem. Šance galicijského týmu na vyrovnání pak v samotném závěru posílil stoper Miranda, jenž zahrál úmyslně rukou a šel ze hřiště předčasně. Nicméně poslední minuty si už Atlético Madrid pohlídalo a navzdory početní nevýhodě zvítězilo těsně 1:0.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele