37. kolo
26.05.2013 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Levante UD 0:1

Oslabení Lvi z Bilbaa padli na domácí půdě, jejich katem se stal Juanlu. Španělský záložník potrestal vyloučení Ikera Muniaina a na konci utkání vstřelil rozhodující gól.

Domácí tým hned od úvodu začal svírat svého soupeře a evidentně chtěl získat důležité tři body. Na rohový kop si naskočil Gurpegi, ale jeho zakončení postrádalo přesnost i razanci. Zajímavý projektil vypustil z kopaček také hostující Pedro Rios, ale ani jeho rána nemířila přesně. Keilor Navas v bráně Levante se nemusel ani tak opírat o štěstí, jako spíše o neschopnost protihráčů, neboť v akci po rohovém kopu si hráči Athletiku dávali přednost.

Přesto se dá objektivně poznamenat, že baskičtí Lvi směřovali za vítězstvím, k demonstraci převahy jim chybělo už jen zakončení. Museli si ale dávat pozor také na protiútoky, v jednom z nich se objevil Rios. Osamocen tváří v tvář brankáři Iraizozovi ale zklamal a přestřelil!

Obranu Athletiku vystrašil snad jen Valdo Rocha, který obešel Iturraspeho a vypálil. Brankář Gorka Iraizoz měl sice situaci pod kontrolou, ale za výpomoc obránců a teče na rohový kop byl jistě vděčný. Z něj Levante neudeřilo. Míč měli naopak na kopačkách domácí hráči, přestože jejich snaha nebyla korunována vedoucí brankou. Několikrát již byli hráči Athletiku velmi blízko vstřelení úvodní branky, ale pokaždé zasáhla buď nepřesnost, nebo jeden z poctivě se vracejících obránců.

Jednou z nemnoha větších šancí se blýskl Diop, jehož centr vypadal velmi nebezpečně. Před Iraizozem na poslední chvíli zasáhl Mikel San José a odvrátil míč na tyč. Z následného rohového kopu se Levante prosadit nedokázalo, i když zakončující Acquafresca k tomu neměl daleko. Volný přímý kop po faulu obránce Héctora Rodase ale nabíhající Aduriz v záklonu nehlavičkoval přesně.

Vše se pro Athletic začalo komplikovat půl hodiny před koncem - za ostře dohraný souboj s Rodasem viděl červenou kartu talent Iker Muniain, čímž ofenzivní síla Lvů klesla. Stejně tak jejich počet a Levante jej chtělo využít. Technicky ale nedosahovalo kvalit rychlých hráčů domácího výběru a ten se tak nadále tlačil před Navasovu bránu. Velkou sílu má baskický celek také v křídelních prostorech, jejichž prostřednictvím zaútočil třeba záložník Ander Iturraspe. Ani jeho projektil ale nezaručil Athletiku výhru.

Naopak, radovalo se z ní Levante. V nejméně vhodné části zápasu, když už běželo nastavení druhého poločasu, totiž hosté umlčeli San Mamés. Necelých deset minut pobyl na hřišti střídající Juanlu, naběhl si na Valdův centr a přesnou ranou prostřelil Iraizoze. Athletic na San Mamés prohrál, přestože by rozhodně aktivnějším celkem.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
ryzskej

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele