9. kolo
28.10.2012 17:50 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Athletic Bilbao - Getafe CF 1:2

Fotbalisté Bilbaa potvrdili mizernou podzimní formu i na domácí půdě v souboji s Getafe a stále se tak nacházejí v dolních patrech španělské nejvyšší soutěže. Kromě toho, že nemají formu v Evropské lize, tak ani na domácí scéně nijak nezáří a s osmi body jsou na čtrnáctém místě tabulky se ziskem osmi bodů, tedy pouze o bod před sestupovou šestnáctou pozicí. Getafe naopak se třinácti body poskočilo na osmé místo a určitě si zlepšilo letošní působení.

Hosté se dostali do vedení již v prvním poločase a po necelé čtvrthodině v tom druhém svůj náskok navýšili. Domácí se zmohli pouze na snížení, jenže se jim to povedlo až v poslední nastavené minutě a na vyrovnání tak již nezbyl čas. Utkání navíc nebylo pro oko diváka nijak pohledné a domácí diváci tak museli být po skončení utkání značně roztrpčení. Hosté využili hned svou první akci zápasu a šli do brzkého a uklidňujícího vedení.

Po přímém volném kopu z pětadvaceti metrů vyskočil nejvýše Juan Rodriguez a pohotovu hlavičkou dokázal rozvlnit hostující síť. Poté byli domácí mírně aktivnější a měli míč častěji na kopačkách, jenže do žádné větší šance se nedokázali dostat. Teprve necelých pět minut před koncem poločasu si vytvořili první zajímavější akci, jenže po krouceném centru do vápna hlavičkoval osamocený Aritz Aduziz těsně nad branku.

Po přestávce se hra nezměnila a Bilbao marně dobývalo obranu soupeře, který definitivně rozhodl o své výhře v 58. minutě a byla to opravdu skvostná akce. Po dlouhém autu do pokutového území vystřihl fantastické nůžky Alvaro Vazquez a míč zapadl přesně k tyči. Domácí byli opaření a nedokázali si v dalším průběhu vypracovat kloudnou akci, teprve ve čtvrté nastavené minutě se po krásné kolmici do vápna dostal k balónu Mikel San Jose a zakončil přesně, nicméně ihned na to bylo utkání ukončeno.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Jde ke dnu

Reagovat
Krausio_Real_M

Jéžiš co to s Athleticem je?

Reagovat
Zaschrona

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele