23. kolo
10.02.2013 19:00 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Athletic Bilbao - Espanyol Barcelona 0:4

Espanyol slaví cennou výhru 4:0 nad Athleticem, o to výraznější, že ji ukořistil právě v Bilbau. Přitom po většinu času to byl právě domácí celek, kdo měl více ze hry a vytvářel si jednu šanci za druhou. Špatné zakončení a naopak neskutečná efektivita hostů však pro Athletic znamená debakl, který ještě zhoršila zranění hned dvou hráčů.

Ani držení míče 70 ku 30 či čtyřikrát vyšší množství rohových kopů nebylo baskickému klubu nic platné. Hned zpočátku přinutil Markel Susaeta střelou zblízka brankáře Casillu ke kvalitnímu zákroku. Gólman Espanyolu se pak musel činit i při hlavičce Aurtenetxeho a mohl poděkovat De Marcosovi za to, že při své šanci mířil nad. V kontrastu s dosavadním průběhem utkání to byli hosté, kdo vstřelil první branku. Autorem se stal Hector Moreno, který vystoupal nejvýš na centr Simaa a hlavou umístil míč nechytatelně na zadní tyčku. Domácí okamžitě pokračovali v tlaku, ovšem honba za vyrovnáním byla stále neúspěšná. Jak Herrera, tak Laporte selhali a vysoko přestřelili, a tak se do kabin šlo za stavu 0:1.

Ani po změně stran se obraz hry nezměnil. Athletic mačkal svého soupeře, jenže bezúspěšně. Zranění Muniaina a jeho náhrady Gómeze baskickému celku rovněž nepomohla, ovšem ze všech střídajících hráčů měl největší dopad na hru hostující Víctor Álvarez. Ten do zápasu naskočil v 53. minutě a dal hře Espanyolu jiskru. Každý brejk Katalánců najednou zaváněl nebezpečím a byl to právě Álvarez, kdo připravil druhý gól večera. Povedeným lobem vybídl Sáncheze, jenž v klidu překonal bezmocného Iraizoze.

Po vší dosavadní snaze, která přišla vniveč, pak dolehl na Athletic šok, z nějž se již do konce utkání nevzpamatoval. Neuplynuly ani dvě minuty a rozdíl skóre byl již tříbrankový. Stuani projel letargickou obranou Athleticu jako nůž máslem a bez zaváhání tak proměnil přihrávku aktivního Álvareze. Domácí pak pokračovali v trápení a zahodili své šance alespoň na snížení nepříznivého stavu. Definitivní tečku za smolným večerem udělal Iraola, jenž v pokutovém území fauloval Álvareze a kromě pokutového kopu si vysloužil také žlutou kartu. Verdú sice penaltu neproměnil, ovšem z následné dorážky své zaváhání napravil a stanovil konečné skóre 4:0.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

X

Reagovat
Krausio_Real_M

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele