15. kolo
09.12.2012 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Celta Vigo 1:0

Athletic konečně zabral, doma porazil Celtu Vigo a ukončil třízápasové ligové čekání na výhru. Pod výhrou 1:0 se podepsal Aritz Aduriz a jeho úspěšná hlavička z první půle.

Aduriz skóroval po centru Ibaie Gomeze a šlo o jeho už dvanáctý letošní gól ve všech soutěžích. Baskickému celku se tak hodně ulevilo - z posledních tří utkání v PD měl jediný bod a skóre 3:13, když na půdách gigantů z Barcelony a Realu dostal naloženo shodně 1:5.

Domácí se tak posunuli o tři body nad svého protivníka a momentálně jsou třináctí. Jejich vítězství bylo zasloužené; Celta působila v útoku poněkud matným dojmem a v první čtvrthodině zahrozila pouze dvěma "navštívenkami" Iaga Aspase z úctyhodné vzdálenosti.

Athletic poprvé zahrozil prostřednictvím Ibaie, jehož střela z 20 metrů na bližší tyč šla těsně vedle. Tentýž hráč si však spravil chuť krátce poté, když převzal úlohu asistenta a vymyslel centr z levé strany, který doplachtil až k Adurizovi - šikovný forvard opřel svoji hlavičku do země, mimo dosah gólmana Javiho Varase - 1:0.

Zvýšit vedení se pokoušel dělovkou z 25 metrů obránce Jonas Ramalho, leč bez úspěchů; poté se do první větší šance dostala i Celta, jenže Aspasova mířidla dnes prostě nebyla nastavená správně, a mladý odchovanec pálil příliš vysoko i zevnitř vápna.

Start do druhé půle byl vlažný a diváci na San Mamés si příliš fotbalové radosti neužili; jejich tým si sice dokázal vypracovat sérii standardních situací, ale Ibai z nich gólové šance vykouzlit nedokázal. Nebezpečnější byla hlavička Fernanda Amorebiety, kterou musel blokovat Hugo Mallo.

V závěru zápasu se pak Celtě ještě naskytlo několik příležitostí k vyrovnání - nejprve Enrique De Lucas donutil k nejistému zákroku Gorku Iraizoze, a následně Oubina hlavičkoval vedle po centru Krohna-Dehliho. Dánský křídelník měl pak šanci stát se sám hrdinou, ale už v nastaveném čase přepálil svoji střelu zpoza hranice vápna, a připravil tak svůj tým o poslední možnost k vyrovnání.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Už to přestává být prdel, je třeba zabrat! 2:1

Reagovat
Veselac

1

Reagovat
smazaný uživatel

Důležité 3 body!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele