16. kolo
11.12.2011 16:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Villarreal CF - Real Sociedad 1:1

V 16. kole La Ligy se zrodila remíza 1:1 mezi týmy Villarrealu a Realu Sociedad. Hosté šli do vedení díky brance Mikela Aranbura z 52. minuty, ale alespoň jeden bod zachránil pro domácí Marco Rubén, který se strefil o 20 minut později.

Domácím se v lize nedaří, ale svoji mizernou formu chtěli prolomit právě v tomto utkání. A jejich herní projev z prvního poločasu tomu i napovídal. Villarreal si vytvářel šance, měl více ze hry, ale nedokázal najít způsob, kterým překonat brankáře Claudia Brava.

Do první velké příležitosti se dostal Marco Rubén a Marcos Senna, ale jejich střely směřovaly vysoko nad, a tak se Claudio Bravo zapotil až při pokusu Valera, který nebezpečně vypálil čtyři minuty před koncem prvního poločasu.

Zatímco Villarreal držel míč na svých kopačkách a diktoval tempo hry, hosté se spoléhali na rychlé protiútoky, které táhl především Carlos Vela a Antoine Griezmann. Ale byl to Aranburu, který dostal Sociedad v 52. minutě do vedení.

Kapitán týmu se k balónu dostal až u postranní čáry, ale bez větších potíží se prosmýknul až brankového území a prudkou střelou zblízka propálil bezmocného Diega Lópeze.

Jenže pár minut poté se počet hráčů Sociedadu na hřišti zredukoval pouze na deset, neboť Elustondo zcela zbytečně zfauloval Marcose Sennu uprostřed hřiště, za což uviděl druhou žlutou kartu a byl poslán do šaten.

Vyloučení dalo Villarrealu novou sílu a domácí opět zatlačili své soupeře před jejich vlastní bránu. No a v 72. minutě se dočkali vyrovnání, o které se zasloužil útočník Marco Rubén.

Vystřídavší Joselu doběhl míč od Javiera Camuňase a poslal ho napříč pokutovým území, kde již byl připravený právě Rubén, který neměl mnoho problému poslat míč do brány.

Villarreal vyrovnávací gól povzbudil a v poslední dvacetiminutovce dobýval bránu Claudia Brava, ten si ale poradil jak s nepříliš razantním pokusem Caniho, tak i se střelu vystřídavšího Jonathana De Guzmana, který pálil za hranicí pokutového území.

Remíza pro domácí celek znamená, že po 15 zápasech spočívá jedno místo nad sestupovými příčkami, a to jen díky lepšímu gólovému rozdílu, zatímco Real Sociedad, který má o bod víc, se nachází na 11. místě. I to svědčí o tom, že dolní polovina tabulka je velice vyrovnaná, a tak bude ještě velice zajímavé sledovat, kdo se ze sestupových vod dokáže zvednout a kdo zůstane na dně.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 Ingo Martinez zo 84 metrov da gola v 94 minute

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele