5. kolo
20.09.2011 22:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Villarreal CF - RCD Mallorca 2:0

Villarreal poprvé v sezoně zvítězil, když si dnes poradil doma s Mallorcou 2:0. První gól dal už v osmé minutě Rossi, krátce po přestávce zvýšil vedení domácích Nilmar a bylo rozhodnuto.

Villarreal vlétl na svého soupeře ve velkém stylu, bylo vidět, že si chce napravit reputaci po nepříliš vydařených výsledcích z úvodu sezony. Už v první minutě se sám na bránu hnal Nilmar, Aouate mu však rychle zmenšil střelecký úhel, a tak ho Brazilce nakonec trefil. Za další minutu nebezpečně pálil Rossi, jeho chvíle ale teprve měla přijít.

A přišla hned v zápětí, konkrétně v osmé minutě. Catalá utekl po levé straně, chytrou uličkou našel Rossiho, který se nerozpakoval a trefil přesně prostor mezi nohama špatně vybíhajícího Aouateho, domácí zaslouženě vedli 1:0. Rossi tak dal teprve třetí gól Villarrealu v této ligové sezoně, to už se přitom jedná o čtvrtý odehraný zápas.

Po půlhodině hry měl druhý gól Ponorky na kopačce Nilmar, Aouate však tentokrát vytasil vynikající zákrok levou rukou a alespoň částečně tak odčinil zaváhání z osmé minuty. Vůbec první nebezpečnou akci Mallorky v zápase měl na svědomí Cáceres, ovšem nemířil přesně. V závěru poločasu to ještě zkoušel De Guzmán, hráč, který v létě přišel do Villarrealu právě z týmu dnešního soupeře, ale ani on prostor mezi třemi tyčemi nenašel.

V padesáté první minutě přidala Žlutá ponorka naprosto zasloužený druhý zásah. Na vynikající kolmici Valera si naběhl Nilmar, obešel Aouateho a do prázdné branky pohodlně zakončil. Nilmar si za dnešní výkon určitě gól zasloužil, byl asi nejaktivnější na celém hřišti.

Hru Mallorcy výrazně pozvedl střídající útočník Alfaro, který hned začal pořádně prohánět domácí obranu. Nejprve však pálil jen do boční sítě, o pár minut později zase jeho ránu pod břevno vytěsnil Lopez. Když už se patnáct minut před koncem Nsue dokázal střelecky prosadit, byl mu pro změnu odpískán ofsajd.

V osmaosmdesáté minutě našel Cáceres krásně hlavu Castra, který přeloboval Lopeze, toho však na brankové čáře zachránil Zapata a vykopl míč z branky. Villarreal konečně zabral, porazil Mallorcu 2:0 a posunul se na dvanáctou příčku tabulky Primera División, Mallorca je patnáctá.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Villarreal už má nejvyšší čas začít vyhrávat ... 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Villarreal CF 5 - 1 RCD Mallorca-Stylověěěěěě

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele