11. kolo
29.10.2011 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Villarreal CF - Rayo Vallecano 2:0

Konečně! Momentálně asi neexistuje slovo, které by si fanoušci a hráči Villarrealu opakovali častěji. Žlutá ponorka prolomila pětizápasovou sérii bez vítězství v lize (o Lize mistrů ani nemluvě), porazila na domácím stadionu Rayo 2:0 a vlila naději do své budoucnosti. První gól dal Bruno, ve druhé půli pak pečetil výhru domácích Valero.

Od úvodního hvizdu sudího Alvareze se hrál vynikající fotbal, Villarreal se tlačil dopředu a hlavní měrou přispěl k atraktivitě dnešního duelu. V šesté minutě nebezpečně hlavičkoval Musacchio a domácí se dožadovali penalty po sporném bloku Garrida, který dost možná zahrál rukou. V jedenácté minutě pálil z dobré střelecké pozice Cani, obrana Raya míč tečovala k Valerovi, ani jeho pokus však k brance ani nedošel.

A jen o minutu později měl gól na hlavě znovu Musacchio, hlavou však těsně minul, a tak Cobeňo vůbec nemusel zasahovat. Dvacátá minuta už ale kýženou vedoucí branku Villarrealu přinesla, El Madrigal se radoval po gólu Bruna. Ze standardní situace z pravé strany parádně nacentroval Borja Valero, nejvýše vyskočil právě Bruno a hlavou otevřel skóre zápasu.

Po této situaci se hra trochu zklidnila, Villarreal však měl i nadále vývoj utkání plně pod kontrolou a ovládal střed hřiště. A ve třicáté deváté minutě mohli domácí navýšit své vedení, Fuego v pokutovém území fauloval De Guzmána, uviděl žlutou kartu a navrch z toho byla penalta. K její exekuci se postavil kapitán Marcos Senna, poslal míč k pravé tyči, kde ale včas byl Cobeňo a míč vyrazil.

Villarreal to nerozhodilo, i do druhé půle vstoupil aktivně a i přesto, že vyložené šance nepřicházely, v klidu si hlídal své vedení. A nakonec přišel i zasloužený druhý gól v síti dobře chytajícího Cobeňa. V sedmašedesáté minutě před sebou Borja Valero uviděl hodně volného prostoru, a tak si sběhl s míčem do středu, z hranice šestnáctky levačkou parádně vystřelil a balón zapadl přesně k bližší tyči - 2:0.

V poslední pětiminutovce hosté mírně pootevřeli zadní vrátka a konečně se začali pouštět i do výraznějšího útočení, střely Pitiho a Lasse však Lopeze nepřekvapily. Villarreal porazil Rayo 2:0 a po druhé výhře v sezoně se posunul na dvanácté místo, Rayo je desáté.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To mi řekněte že takový tým jako je Villarreal CF spadne do druhé španělské ligy, to v žádném případě, nadešel čas aby Villareal přidal druhou výhru tip 1 v krásnem kurzu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tohle bude 2:0 nebo 0:2...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele