34. kolo
15.04.2012 16:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Villarreal CF - Racing Santander 1:1

Situaci ve spodní části ligové tabulky si poměrně významně zkomplikoval Villarreal, jenž nedokázal na stadionu El Madrigal udolat poslední Racing, když o vítězství přišel až ve čtvrté minutě nastavení. Dlouho to přitom pro domácí vypadalo dobře, Žlutou ponorku totiž poslal do vedení Hernán Perez, jenže v závěru zůstal úplně osamocen v šestnáctce Acosta a srovnal.

Villarreal šel do utkání podpořen senzačním necelý týden starým obratem proti Málaze, dnes navíc nastoupil proti jednoznačně nejhoršímu celku španělské ligy, a tak byl právem považován za horkého favorita. Tuto roli v podstatě po celých devadesát minut naplňoval, na vedoucí branku se ale nadřel a v úvodním dějství se jí vůbec nedočkal. Šance přitom měl, jako příklad mohu uvést akci Pereze, se kterou si Fernández bez problémů poradil.

Navrátilec do sestavy Nilmar pak cpal před bránu velice zajímavou střílenou přihrávku, tu ale nikdo nedokázal tečovat a míč tak prošel až do zámezí. Hosté mohli udeřit zásluhou Cismy, ten však hlavičkoval z dobré pozice těsně mimo. Žlutá ponorka skórovala ve dvacáté minutě, Marchena skvělou kolmicí vysunul vpřed Nilmara, jenž překonal Fernándeze, už předtím byl ale máván a pískán hraniční ofsajd.

Spolupráce ofenzivních fotbalistů Villarrealu fungovala dobře, Martinuccio si dvakrát vyměnil přihrávku s Nilmarem, avšak jeho pokus tečoval na roh Torrejón. Dvě obrovské možnosti na obou stranách přišly až v nastavení prvního poločasu, Hernán Perez ale ve vyložené pozici minul, Stuaniho na druhé straně skvěle vychytal Diego López.

Ze druhého dějství uběhlo jen několik sekund, hráči Racingu snad ještě zůstali myšlenkami v šatnách, když domácí skórovali. Významný podíl na vstřelené brance má Borja Valero, jenž geniálním dlouhým pasem našel za obranou Hernána Pereze, který už sám před Fernándezem nezaváhal. Perez byl nejaktivnějším hráčem na zeleném pažitu a v padesáté druhé minutě mohl zvýšit, opět ale ukázal, že si se zakončením tak úplně netyká a v samostatném nájezdu minul.

Možnosti měli ještě Perez, Camuňas a Bruno, žádná z nich se ale neujala a Racing tak mohl v devadesáté čtvrté minutě zasadit smrtící úder. Domácí obrana trestuhodně zaváhala, když nechala volného Acostu hlavičkovat z malého vápna, Diego López byl bezmocný. Pro Racing jde o cenný bod z El Madrigalu, sestup Santanderu ale zřejmě neodvrátí. Pro Villarreal je pouhá remíza ztrátou, setrvání v nejvyšší soutěži ještě nemá jisté.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

tak a ticket v řiti...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele