19. kolo
15.01.2012 19:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Sporting Gijón - Málaga CF 2:1

Překvapivý, avšak poměrně zasloužený výsledek se zrodil v Gijónu, kde domácí Sporting udolal po boji Málagu 2:1. Skóre otevřel na konci prvního poločasu Galvez, hosté tak ve snaze o vyrovnaní přidali a dvě minuty před koncem se dočkali zásluhou van Nistelrooye i gólu. Jenže v první minutě nastavení se trefil Trejo a rozhodl o tříbodovém zisku pro Sporting.

Už ve čtvrté minutě mohl skóre zápasu otevřít hostující Santi Cazorla, když se od pravé postranní čáry dostal až do šestnáctky, z úhlu mířil ke vzdálenější tyči, jenže Juan Pablo skvělým zákrokem dokázal vytěsnit míč mimo tři tyče. V jednadvacáté minutě se v šestnáctce hostů uvolnil Barral a pálil chytře do protipohybu Caballera, ten však nakonec stačil zasáhnout.

Ve třicáté šesté minutě šli domácí do vedení. Standardní situaci z pravé strany rozehrál Cases, levačkou krásně zakroutil míč směrem k bráně, kde ho stoper Galvez nohou tečoval do sítě. Obrovskou šanci na vyrovnání měla Málaga po změně stran, konkrétně v sedmapadesáté minutě, Eliseu však trefil jen tyč.

I nadále se hrálo převážně ve středu pole, oba týmy bojovaly o každý metr, a tak gólové příležitosti příliš nepřicházely. Přesto jednu Málaga využila, a to až v osmdesáté osmé minutě. Hosté přešli do rychlého protiútoku, van Nistelrooy si narazil s Iscem a zpoza pokutového území mírně tečovanou střelou vyrovnal.

Málaga se ale neradovala dlouho, už o tři minuty později totiž Sporting rozhodl o svém vítězství. Vše začalo poněkud nenápadně, jednalo se o klasickou opatrnou akci ze závěru zápasu. Rivera však z ničeho nic zrychlil hru přihrávkou na Treja, ten se z dobrých pětadvaceti metrů nádherně opřel do míče a Sporting bral všechny tři body.

Domácí zvítězili poprvé po dlouhých šesti duelech, posunuli se před Villarreal na osmnácté místo a na nesestupové pozice nyní ztrácejí už jen bod. Pro ambiciózní Málagu znamená porážka pokles na osmou příčku.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele