7. kolo
02.10.2011 20:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Sporting Gijón - FC Barcelona 0:1

V předposledním zápase sedmého kola španělské La Ligy se střetl velký adept na titul Barcelona s momentálně posledním celkem Sportingem Gijón. Zápas měl přinést hladký průběh pro Katalánce s nejedním gólem v gijónské bráně, ale nakonec se jednalo o vcelku nezajímavý zápas, ve kterém se skóre měnilo pouze jedinkrát, a to ve 12. minutě, kdy se Adriano trefil k levé tyčce.

V domácích zápasech Barcelona své protivníky doslova válcuje, příkladem tomu jsou vysoké výhry nad Villarrealem 5:0, Osasunou 8:0 a Atléticem Madrid taktéž 5:0. Jenže na venkovních hřištích tak suverénní zatím není. Neplatí to tedy o Lize mistrů, kde vyhrála v Borisově, ale v La Lize zatím ukořistila pouze dva body za remízy 2:2 s Realem Sociedad a Valencií.

V určitou šanci na bodový zisk tak domácí doufali, ale hned začátek zápasu se jim vůbec nevydařil. Uběhlo totiž teprve 12 minut, když si před brankovým územím vzal míč sváteční střelec Xavi a napálil ho tvrdou střelou do levé tyče. Od té se balón odrazil přímo k nohám nabíhajícího Adriana, který sklopil nohu a zkušeně ho poslal k levé tyči odkryté brány.

A hned o čtyři minuty později byla na světě další velká šance Katalánců. Thiago Alcantara se prosmýkl po levé straně hřiště a těsně před brankovou čárou poslal zpětnou přihrávku na Davida Villu, který míč okamžitě poslal na bránu, ale brankář Juan Pablo Colinas ho dokázal vyrazit. Moc dlouho si ale odpočinout nemohl, protože vzápětí se Villa dostal do další příležitosti, tentokrát ovšem mířil do boční sítě, navíc byl odmáván ofsajd.

A poté nastalo období temna, kdy se na hřišti nedělo vůbec nic zajímavého. Sporting se výrazně zlepšil v obraně, ale do útoku se příliš nehrnul. To Barcelona by útočila ráda, ale narážela na obranný val či ji zastavovaly velice častá ofsajdová postavení.

V průběhu druhého poločasu se zranil levý obránce Eric Abidal, a tak se na hřiště podíval Brazilec Maxwell. Do hry se také zapojil španělský stoper Gerard Piqué, který zápas začínal pouze na lavičce náhradníků. Až v 77. minutě se zrodila další šance hodna zaznamenání a koho jiného by se měla týkat než Argentince Messiho. Ten si totiž naskočil na centr před Colinasovu bránu, ale mířil přesně doprostřed, kde byl gijónský brankář připraven zakročit.

V 86. minutě se síť domácích znovu zavlnila, ale skóre zápasu se neměnilo. Střelu Messiho totiž Colinas vyrazil před sebe, kde byl nejrychleji Dani Alvés, který se neukvapil střelou, ale chytře posunul míč na samotného Keitu, který již bez problému zakončil, ale pro ofsajdové postavení Alvése byl gól anulován.

O dvě minuty později Dani Alvés utekl po pravé straně a předložil prudkou přihrávku před Colinase, na kterou dosáhl Messi, ale zamířil nad břevno. V nastavení se pak ještě zahrával přímý kop v režii Barcelony, ale ránu schytala pouze zeď, a tak Katálanci vyhráli 1:0.

Díky zisku tří bodů se Barcelona vyšvihla do čela La Ligy, zatímco Gijón zůstává s jedním bodem na dně tabulky.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:7

Reagovat
smazaný uživatel

Sporting Gijón 2 - 6 FC Barcelona

Reagovat
smazaný uživatel

1:5

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona by už měla na třetí pokus venku vyhrát, zvlášť proti Gijónu. A mělo by to být hodně jednoznačné. 0:5.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
lampard11

1:5 Barral,2 Messi,Villa,Xavi,Alves

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 - bez Fabregase a Iniesty to nepůjde

Reagovat
smazaný uživatel

věřím barce

Reagovat
smazaný uživatel

tak se mi libi Tabulka Barca tento rok zase titul

Reagovat
smazaný uživatel

jedine

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele