35. kolo
21.04.2012 22:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Sevilla zahodila šanci na výhru nad Levante a zůstává za ním

Zajímavý zápas se hrál na stadionu Ramona Sáncheze Pizjuana v Andalusii, kde domácí Sevilla uhrála s Levante pouze bod po remíze 1:1. Negredo poslal svůj tým do vedení, jenže už o sedm minut později bylo vyrovnáno, když se trefil Koné. Oba týmy pak měly své šance, tu největší však zahodil krátce před koncem Negredo, který neproměnil penaltu.

Zápas začal dost nezvykle. Po odklizení několika stovek na hřiště vhozených tenisových míčků se však mohlo pořádně hrát, což názorně ukázal domácí Manu del Moral, jenže efektní kličku v šestnáctce nedokázal vyšperkovat přesným zakončením. Poté nebezpečně hlavičkoval po centru ze standardní situace Navarro, ale ani on prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Domácí byli aktivnější, a tak nemohlo nikoho překvapit, že se v jednadvacáté minutě dostali do vedení.

Podéle levé postranní čáry se i s přispěním velké dávky štěstí protlačil Navarro, který následně poslal do šestnáctky přesný centr a Negredo z voleje nedal Munúovi šanci zasáhnout. Už v osmadvacáté minutě ale bylo vyrovnáno. Valdo přihrál do středu Barkerovi, ten z prvního dotyku krásně vyslal do gólové šance Koného a bývalý útočník Sevilly propálil navrátilce do branky Varase.

Znovu do vedení mohli jít domácí zásluhou del Morala, ten ale levačkou přestřelil. Na druhé straně centroval do šestnáctky Barkero a spícího Varase předskočil Koné, naštěstí pro Sevillu ale zamířil nad branku. Ani po přestávce tempo nepolevilo a v padesáté druhé minutě viděli diváci takřka neuvěřitelnou situaci. Z pravé strany poslal balón před bránu Navas, Manu del Moral okamžitě vystřelil a překonal Munúu, míč směřující do sítě ale na brankové čáře zastavil Ballesteros a Manu se tak radoval předčasně.

Po hodině hry mohl podruhé udeřit Koné, sám před Varasem ovšem selhal a pouze ho trefil. Trochowski mířil mimo, Faziovu hlavičku zase vychytal Munúa. Když už to vypadalo, že se oba týmy rozejdou smírně, upadl po kontaktu s Ventou v pokutovém území Reyes a domácí dostali obrovskou příležitost rozhodnout o své výhře pomocí penalty. K její exekuci se postavil Alvaro Negredo, jenže jeho nepříliš umístěnou ránu Munúa lapil. Sevilla zůstává šestá, Levante páté, oba kluby na pozicích, ze kterých se jde do Evropské ligy.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
vanGomm

Sevilla potřebuje nutně vyhrát.Tip tedy 1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele